Jon Fratelli – Bright Night Flowers
Format: CD – LP – Digital / Label: Cooking Vinyl Limited

Releasedatum: 15 februari 2019

Tekst: Bennuman

Jon Fratelli (oftewel John Paul Lawler, 1979), afkomstig uit Glasgow, Schotland speelde al enige tijd in coverbandjes toen hij in 2005 samen met Gordon McRory (drums) en Barry Wallace The Fratelli’s oprichtte. De band zou een woelig bestaan gaan leiden van 2005 tot 2009 en daarna vanaf 2012.

In 2007 speelden The Fratellis op het beroemde Coachella Festival in Californië toen Jon Fratelli plotseling besloot om de band en dus ook de Amerikaanse tour te verlaten. Daarna startte hij in 2009 de band Codeine Velvet Club die echter een jaar later ter ziele ging.

In 2012, inmiddels weer deel uitmakend van The Fratellis, kondigde hij zijn solo album aan, genaamd ‘Bright Night Flowers’, maar door allerlei omstandigheden zou het duren tot 15 februari van dit jaar voor de uiteindelijke release.

Het is een bijzonder album geworden en met zo’n lange aanloop mag dat ook wel. De muziek staat trouwens ver af van wat hij met The Fratellis maakt. Echt stevig, zoals bij The Fratellis, wordt het niet en het is beter die twee ook gescheiden te houden.  De negen nummers zijn allen ballads compleet met strijkers, piano en pedal-steel.
Ik probeer vergelijkingen te vermijden, maar dacht bij het luisteren toch erg aan David Bowie in zijn latere jaren en zelfs Wally Tax van The Outsiders kwam even de hoek om kijken.

Ik vind dat ‘Bright Night Flowers’ van Jon Fratelli een prachtig album geworden is met negen juweeltjes die vragen om een aandachtige luisteraar die even rust in zijn hoofd wil, toe is aan iets anders en verwend wil worden met mooie muziek.
Jon Fratelli heeft een heel persoonlijk en bijna intiem album gemaakt. Geniet ervan.


Tracks:
01. Serenade In Vain
02. Bright Night Flowers
03. After A While
04. Evangeline
05. Rolling By
06. Crazy Lovers Song
07. Dreams Remember Your Name
08. In From The Cold
09. Somewhere

Website: Jon Fratelli


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.