Jon Amor – Colour In The Sky
Format: CD / Label: Eigen Beheer (via website Jon Amor)
Releasedatum: 28 november 2018

 Lees hier ook het interview met Jon Amor

Tekst: Joop van Rossem

Jon Amor is een begenadigd Brits gitarist/zanger/componist die in het gelukkige bezit is van een aangenaam stemgeluid, dat door de jaren heen een ruw randje heeft gekregen. Op zijn vijftiende is hij al muzikaal actief met als helden Mark Knopfler (Dire Straits) en Stevie Ray Vaughan. Hij was mede-aanstichter van het Britse bluesfenomeen The Hoax, ging solo, zette daarna bluestrio Amor op dat uitmondde in The Jon Amor Blues Group en is nu weer terug op het solopad met ‘Colour In The Sky’.
Met blues heeft zijn recente werk nog maar weinig te maken, maar het dozijn nieuwe songs, in enkele gevallen samen gepend met producer/ toetsenist/bassist Stephen Evans, heeft meer dan voldoende kwaliteit om zowel de poprock- als de bluesliefhebber voor zich te winnen.
Bijvoorbeeld met de seventies rockers Faith Reborn en When The Weather Turns Cold, liedjes die in dat bewuste tijdsgewricht ongetwijfeld grote hits hadden opgeleverd. Of het ongemeen swingende Illuminous Girl dat Amors kijk op smartphones als onderwerp kent. Bij Stranger For Me denk je meteen aan New Orleans, Happiest All-Time Low is ondergedompeld in een lekker relaxed jazzy sfeertje maar ook met ingetogen tracks kan Amor uit de voeten getuige het fraaie  February Tree en het wonderschone sluitstuk Sentinels.

Jon Amor verdient met zijn nieuwe album een gewillig oor!


Tracklist:
01. Faith Reborn
02. Elephant
03. Illuminous Girl
04. San Bernardino
05. Stranger For Me
06. Happiest All-Time Low
07. Drunk On Your Love
08. When The Weather Turns Cold
09. February Tree
10. Red Telephone
11. Scandinavia
12. Sentinels

Website: Jon Amor


Ook op Blues Magazine ...