Foto Recensie: John Primer & Bob Corritore - Ain't Nothing You Can Do!

John Primer & Bob Corritore – Ain’t Nothing You Can Do!
Format: CD – Digital / Label: Delta Groove Music
Relesedatum: 21 April 2017

Tekst: Daan Sindelka

 In 2013 deden ancien John Primer en bluesharpist Bob Corritore ons met hun ‘Knockin’ Around These Blues’ wanen in een Chicago van ver in de vorige eeuw. Dat er na vier jaar met ‘Ain’t Nothing You Can Do!’ eindelijk een vervolg van deze plaat komt, is meer dan gerechtvaardigd.

Zomaar wat feitjes; Primer speelde met Willie Dixon en Muddy Waters, werkte voor het album ‘Muddy Waters 100’ met mannen als Johnny Winter en Derek Trucks, en sleepte vorig jaar een Blues Music Award voor Traditional Blues Male Artist of the Year in de wacht – niet gek voor een zeventiger.

Corritore is een meer dan gerespecteerd bluesharpist die al talloze collaboraties op zijn naam heeft staan – Bo Diddley en Ike Turner vormen slechts een fractie van namen waarmee hij samenwerkte –, en hij nam al meerdere awards mee naar huis, zoals in 2012 de Living Blues award for Most Outstanding Musician. Afijn, voor de niet-kenners; laat deze twee namen samen een album maken en u weet een beetje wat u kunt verwachten.

Tien nummers, acht covers, en dus – net als op hun vorige album – slechts twee originele bijdragen. Dat klinkt misschien negatief, maar als je ziet dat op de plaat vertolkingen prijken van onder meer Sonny Boy Williamson, Howlin’ Wolf en Magic Slim is het dat alleszins niet – beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen.

Het album brengt de luisteraar andermaal mee naar Windy City Chicago, de stad die zoveel blues voortbracht. De zware stem van John Primer doet denken aan die van zijn voormalig voorman en grootheid Muddy Waters zelf en de muzikale begeleiding is fenomenaal; dat mannen als Henry Gray (91 jaar en voormalig pianist bij Howlin’ Wolf) en Barrelhouse Chuck (in december 2016 helaas overleden) hun bijdragen leveren, maakt dat dat geen verdere uitleg behoeft. De mondharmonica van Corritore is geenszins in overdaad aanwezig en perfect in balans met de toetsen en de gitaarsolo’s op de tracks. Er is afwisseling in tempo – van het trage Big Leg Woman tot het veel rappere May I Have A Talk With You van Howlin’ Wolf – en dat zorgt er mede voor dat de plaat geen moment verveelt.

Een hommage aan de Chicago Blues, zo had ‘Ain’t Nothing You Can Do!’ net zo goed kunnen heten. Voor de puristen een heus genot. Opdat Primer en Corritore nog eens de studio intrekken met zijn tweeën!

John Primer & Bob Corritore "Ain't Nothing You Can Do!" (Album Teaser)

Tracklist:
01. Poor Man Blues
02. Elevate Me Mama
03. Hold Me In Your Arms
04. Big Leg Woman
05. Gambling Blues
06. Harmonica Boogaloo
07. Ain’t Nothing You Can Do
08. For The Love Of A Woman
09. May I Have A Talk With You
10. When I Leave Home

Website: Bob Corritore   John Primer

 


Ook op Blues Magazine ...