knocking around these blues

John Primer and Bob Corritore – Knockin’ Around These Blues
Format: CD/ Label: Delta Groove
Releasedatum: April 2013
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen 

Door Ton Kok

Het valt me de laatste tijd op dat na een periode van veel blues/rock uitgaven er weer met grote regelmaat meer traditionele blues op de markt komt, wat voor een belangrijk deel te danken is aan Delta Groove Records. Zo ook het album Knockin’ Around These Blues van Bob Corritore & John Primer. Na de geslaagde samenwerking vorig jaar met Tail Dragger, resulterend in de cd Longtime Friends In The Blues nu dus wederom een geslaagde samenwerking van Corritore met een gevestigde naam uit de Chicago Blues.

Bob Corritore wordt gezien als een van de beste hedendaagse traditionele bluesharp spelers en John Primer heeft zich als gitarist/zanger een waardig fakkeldrager voor de Chicago Blues getoond. Neem daarbij als begeleiders als Billy Flynn en Chris James op gitaar, Bob Stroger en Patrick Rynn op bas, Kenny ‘Beedy Eyes’ Smith en John Fahey op drums, alsmede Barrelhouse Chuck op piano en je kunt een slechte cd uitsluiten.

Het begint met “The Clock” van Jimmy Reed, om in de juiste sfeer te komen. Little Walter’s “Blue And Lonesome” is het tweede nummer en met deze intens gebrachte slow blues laten ze horen dat old school slow blues anno 2013 nog fris en sprankelend kan klinken.

John Primer levert één nummer, “When I Get Lonely” en Corritore komt met “Harmonica Joyride”, een veel te kort durend harmonica instrumental. De overige acht nummers zijn covers. “Leanin’ Tree” is ook een krachtig langzamer nummer, dat doet denken aan Lonnie Brooks. In “Just Like I Treat You” horen we Primer lekker tekeer gaan op slidegitaar.

Nieuwe paden worden met deze cd niet betreden en soms klinkt het een beetje vermoeid, zoals in het slotnummer “Going Back Home”, dat van mij wel iets korter had mogen duren. Maar het merendeel van de nummers zijn dik in orde met real deal Chicago blues van Primer en het harmonicaspel van Corritore, die Junior Wells en Little Walter doet herleven.


Ook op Blues Magazine ...