john pippus band - howl at the moon

The John Pippus Band – Howl At The Moon
Format: CD/ Release datum: 1 februari 2013
Cosmox.nl, Blues CD’s Online bestellen

Tekst: Jan van Eck

Vorig jaar was ik al aardig onder de indruk van John Pippus, goede tekstschrijver/muzikant en een innemende persoonlijkheid waar het lekker kletsen mee is (zie interview uit 2012) en dat is na het horen van ‘Howl at the moon’ alleen maar toegenomen.  ‘Howl to the moon’ is zijn 5e cd in successie en is weer van een kwaliteit die je van John verwacht. Deze schijf heeft meer rauwere momenten dan we van hem gewend zijn, zoals de titeltrack ‘Howl at the moon’ daar een voorbeeld van is: gruizig gitaar werk, met een beetje punky invloeden.

De tekst zoals die in ‘Bozos on the bus’ zijn typisch voor John, maatschappij kritisch over de gekte van de dag en vraagt zich dan ook terecht af: Well. Well… Why you making such a fuss? We’re all bozos on this bus, vrij vertaald, waarom al die ophef, wij mafkezen zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dit wordt gevolgd door het eveneens prachtige ‘Follow the river’. ‘The same thing’, een layback bluesy nummer met één van zijn favoriete onderwerpen: vrouwen, een mooi rustpuntje op de cd. Of John echt een beetje gek is weet ik niet, maar hij weet het aardig te vertolken in ‘I’m mad’ met hemzelf op een scheurende bluesharp en felle gitaar rifs.

‘Those five days’ klinkt zoals het nummer begint, we were living on downers and cheap red wine, het lijkt als je niet goed luistert rommelig, er niet helemaal bij zijn, maar luister je beter dan wordt het geheel een prachtig nummer. En natuurlijk is er ook ruimte voor een smartlap als ‘Mean hearted woman’, waar de pijn in te voelen is met een lekkere solo tussendoor. Ook in ‘Buy you anything’, een akoestisch nummer, is een belangrijke rol voor de vrouw weggelegd, want wees eerlijk, welke man heeft nooit dat gevoel van verliefheid gehad om alles voor de ander over te hebben?
En voor de rest? Gewoon halen die schijf, je zult niet teleurgesteld worden als je van goede teksten en muziek houdt.

Tracklist:
01 Howl at the moon
02 Bozos on the bus
03 Follow the river
04 The same thing
05 I’m mad
06 Those five days
07 Mean hearted woman
08 Buy you anything
09 Whole lot of love
10 Two hearts on the run
11 This is our time
12 Weapons of emotion

Band:
John Pippus: lead vocals, harmonica, and guitar
Tony Kerr: bass
Jacob Pippus: drums
Aynsley Leonard: backing vocals

Website John Pippus Band

Tourdata Nederland zijn nog niet bekend, voor 99% zeker speelt John op het Big River Festival
En is er ruimte voor meer optredens tussen 15 en 21 juli

De video van Those five days:


Ook op Blues Magazine ...