Foto Recensie: John Pagano Band - One More Round

John Pagano Band – One More Round
Format: CD / Label: Midnight Circus Records
Releasedatum: 1 Augustus 2017

Tekst: Jos Verhagen

John Pagano is een rijzende ster in bluesland met drie blues awards uit 2016 op zak, voor beste nieuwe bluesartiest, beste song en video. Hij  geeft hij met zijn nieuwe cd ‘One More Round’, zijn visitekaartje af.

Voor degene die John Pagano niet kennen, hij komt uit New York City, leerde gitaar spelen op zijn tiende en zijn talent werd al snel ontdekt door Sam “bluzman”Taylor. Toerde met hem langs de Amerikaanse East Coast. Later verhuisde hij naar Georgia waar zijn John Pagano Band ontstond. Hij en drummer Shiloh Bloodworth werden als begeleider van de Australische blues zangeres-bassiste Anni Piper gevraagd haar te begeleiden tijdens haar eerste tour door de US, deze tour werd een groot succes en sindsdien vormt hij met Shiloh en bassist Tony Hossri, de John Pagano Band.

De door hem zelf geschreven en geproduceerde cd klinkt als een klok. Een lekkere verzameling blues rock-pop songs die hij zelf omschrijft als indie blues. Daar zit wel wat in. Sommigen nummers hebben wel die indie feel en met een stem die in de verte aan Joe Bonamassa doet denken, zet hij een hoge standaard neer.

De cd opent met het funky Bottoms Up, een lekker drinklied. Het volgende Lost In You heeft die zelfde funky vibe, een lekker lied over een oogje op iemand hebben. Van het volgende Trouble On Heels, spat het spelplezier af, spelplezier dat je op deze gehele cd terug hoort.
Met Ain’t Mine, gooit hij er een bijna poppy nummer uit dat in de mainstrain hitparades ook niet zou misstaan, dit kan zo 3 FM. Ed Sheeran/Gavin James/James Bay,  dat straatje. Ook het na volgende Rise Up zou zo van de Rag’N’ Bone Man kunnen zijn. Het getuigt dat John Pagano de kwaliteiten heeft om sterke nummers neer te kunnen pennen. Aint Gonna Loose You grijpt terug op het funky begin van deze cd.
Echt uitpakken doet hij met een wervelende blues versie van Ice-T’s 99 Problems (but a bitch ain`t one). Stampende drums, groovende bas en John Pagano die zich hier uitleeft op zijn gitaar. Ice-T kan tevreden zijn met deze uitvoering. Om vervolgens gas terug te nemen en er een knaller van een ballad uit te gooien, On My Mind. Die klinkt zo bekend in de oren dat je gewoon gaat meezingen. Met Bad Habit gooit hij er een blues rocker in waarvan de beginrif je doet denken aan ZZ top’s Tush, maar dan houd elke ook vergelijking weer op en ontspint zich een gevarieerd hoogstaand nummer. In de verte doet het je denken aan Kansas. Het afsluitende Catch That Train is een stamper van jewelste, die laat horen dat John Pagano uit vele muzikale vaatjes kan tappen.

Petje af voor deze John Pagano, die met zijn kompanen een frisse kijk op de blues neerzetten. Lekkere rockende poppy aandoende blues nummers die goed aansluiten bij de hedendaagse moderne popmuziek. Deze ‘One More Round’ gaat bij mij nog vele rondjes draaien en het zou me niet verbazen als deze hoog op de jaarlijstjes komt. Gaat dit horen.

John Pagano Band - Bottoms Up [Official Video]

Tracklist:
01. Bottoms Up
02. Lost In You
03. Trouble On Heels.
04. Ain’t Mine
05. Rise Up
06. Ain’t Gonna Lose You
07. 99 Problems
08. On My Mind
09. Make You Shout
10. Bad Habit
11. Catch That Train

Website: John Pagano Band

John Pagano Band - Ain't Gonna lose You [Official Video]


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.