Foto Recensie: John Lindberg Trio - Rock & Roll Business - A Pile Of Rock: Vol. 2

John Lindberg Trio – Rock & Roll Business – A Pile Of Rock Volume 2
Format: Vinyl 10” / Label: Enviken Records
Releasedatum: 14 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Ik ben zeer blij verrast door deze EP van het Zweedse John Lindberg Trio. Een trio bestaand uit zanger-gitarist John Lindberg, Joakim Dunker (drums) en Martin Engström (bas, zang). Aangezien ik er nu pas achter kom dat dit trio al 7 albums heeft uitgebracht besef ik mij nu dat ik dus heel wat gemist heb.

Het trio staat te boek als een “rockabilly” trio maar er is veel maar aan de hand want op deze EP staat ook plenty rhythm & blues en aan Dave Edmunds herinnerende rock.

Een goed voorbeeld is de opener One Track Mind. Een spetterende rocker in de beste Dave Edmunds/Mickey Jupp traditie met fel bijtend gitaarwerk en een stug door rockende ritmesectie. Dit pompende nummer zou ook zo maar eens bij fans van The Paladins kunnen aanslaan. Under The Moonlight is een soulvolle mix van rhythm & blues en pubrock, compleet met stuwende blazers. Dit nummer stoomt als The Fabulous Thunderbirds in hun beste dagen. One More Saturday zit overduidelijk in de rockabilly hoek met een geluid a la The Stray Catys. Soepel boppend met soulvolle ondersteuning van de blazers en vlammend sologitaarwerk. In Rock & Roll Business wordt de rock & roll gemengd met een smerig garagerock geluid waardoor je al snel bij het enerverende geluid van een band als The Flamin’ Groovies uitkomt.
Something Real is jammer genoeg alweer het laatste nummer en is een opwindend pompend nummer waarin het harde gitaargeluid, a la Duane Eddy/Dick Dale, gemengd wordt met Dave Edmunds-achtige rock.

Ik ga gelijk achter die zeven albums van dit John Lindberg Trio aan want deze Zweden hebben mij zeer prettig verrast met hun spetterende EP.


Tracklist:
01. One Track Mind
02. Under The Moonlight
03. One More Saturday Night
04. Rock & Roll Business
05. Something Real

Website: John Lindberg Trio


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.