Foto Recensie: John F. Klaver Band - Wheels In Motion

John F. Klaver Band – Wheels In Motion
Format: CD/ Label: Coast to Coast
Releasedatum: 24 November 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Eric Campfens

Met “Wheels In Motion” brengt John F. Klaver alweer zijn derde album op de markt. De zanger/gitarist wordt hierop bijgestaan door zijn vaste begeleidingsband bestaande uit Iris Sigtermans (bas), Eric Dillisse (drums) en Bob Fridzema (Hammond B3) en worden zij ter zijde gestaan door harmonicaman Big Pete, Rob Mostert (Hammond B3) en Evan Jenkins (drums).

En net als bij zijn vorige twee cd’s staat ook deze weer vol met zeer puike en stevige blues. Stevig, maar niet van het rampetampwerk. Het is behoorlijk melodieus en gevarieerd. De luisteraar blijft van de eerste Hammond B3-tonen van opener “Wheels In Motion” tot en met het abrupte einde van “Give It Up” geboeid.

Heel fraai zijn “Devil Woman“, dat aan Robben Ford doet denken, de meeslepend gezongen ballad “Peace Of Mind” en de slowblues “Moment For Two”. Zeer opwindend zijn het harmonicaspel van Big Pete van der Pluym in “Dust”, Johns gitaarsolo in het funky “Dynamite” en de vlotte instrumental “I Told Ya”.

Ik heb er hier maar een paar uitgepikt, maar alle twaalf songs zijn wat mij betreft juweeltjes te noemen.

Conclusie: Ook met zijn derde album bewijst John F. Klaver tot het beste te horen wat de blues in Nederland te bieden heeft.

Noot van de redactie: CD-presentatie vindt plaats op 24 November 2012, Podium Duyker, Raadhuisplein 5, Hoofddorp – Zaal open: 20.00 uur.
http://www.johnklaver.nl/


Ook op Blues Magazine ...