Foto Recensie: Joel DaSilva – Everywhere From Here

Joel DaSilva – Everywhere From Here
Format: CD – Digital / Label: Track Of Life Music LLC
Releasedatum: 3 september 2017

 Tekst:Martijn Wesseling

 Wat is aangeboren en wat is aangeleerd? De eeuwige discussie tussen nature en nurture kunnen we ook voeren over muzikaliteit. Als zoon van twee rondreizende muzikanten heeft Joel DaSilva zijn muzikaliteit in ieder geval niet van een vreemde. Of het nu aangeleerd is of aangeboren.

Naast de invloed van zijn ouders (zijn vader overleed toen hij 3 was) heeft Joel DaSilva de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in verschillende bands. Daarnaast zal hij veel geleerd hebben van artiesten als B.B. King, Ray Charles, The Black Crowes en Leon Russel, waarmee hij het podium gedeeld heeft.

‘Eveywhere From Here’ is zijn solo debuut, die hij net als zijn vorige albums in eigen beheer uitbrengt. Wat mij betreft kunnen we aan de hand van dit album wel bepalen dat in ieder geval gevoel voor blues en soul aangeboren moet zijn. In het geval van Joel DaSilva kan het niet anders dan dat de erfenis van de Amerikaanse rootsmuziek in zijn genen verpakt zit.

Het gevarieerde album vindt zijn basis in de Chicago blues, maar bevat ook tal van invloeden uit onder andere de Delta Blues, Americana, soul en zelfs wat rockabilly. Vooral zijn stemgeluid doet denken aan rockabilly.

 “He Delivers the horny lyrics in a voice that recalls vintage rockabilly, but  his lacerating leads are as potent as any laid down by the late great Hubert Sumlin” – WLRN 91.3 NPR Radio

Vanaf de start van het album klinkt het tegelijkertijd zeer herkenbaar, vertrouwd, maar ook verfrissend. Joel DaSilva weet zijn erfenis om te zetten naar een tijdloos geluid. Het is duidelijk dat er veel werk en ziel zit in dit album. Het knappe is echter dat het allemaal klinkt alsof hij is gaan zitten en gaan spelen. De schijnbare eenvoud van zijn liedjes geven het geheel ook een erg toegankelijk karakter. Het album leent zich als luisteralbum, maar doet het ook prima op de achtergrond tijdens een avondje met vrienden.

 Zoals bij wel meer sterke releases en goede muzikanten verbaast het me dat er in Nederland toch vrij weinig aandacht is voor dit album. Als ik Google op Joel DaSilva is het eerste Nederlandse zoekresultaat een recensie van zijn debuutalbum met ‘The Midnight Howl’. En natuurlijk staat ook deze recensie ook op Blues Magazine! Hoe fijn het ook is dat wij een goede neus hebben voor sterke (blues) artiesten, het zou toch mooi zijn dat dit album meer aandacht gaat krijgen in ons landje. Een kleine tour door Nederland zou dan ook niet gek zijn.

Mijn favoriete liedje is Shake, tevens de single van het album.

Tracklist:
01. Shake
02. Everyday Man
03. Down in the Delta
04. Chasin’ The Sun
05. Cadillac Mama
06. Bad World
07. This Day I Bleed
08. Spell On Me
10. Time Heals All The Wounds
11. My Brazilian Soul

Website: Joel DaSilva

Joel DaSilva EPK.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.