Joel Dasilva and The Midnight Howl

Format: CD/ Label: / Release: januari 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

Joel Dasilva is een veelzijdige man. Hij is niet alleen een getalenteerde blues en rock gitarist maar heeft ook een carrière als acteur in theaters en films. Momenteel heeft Joel een rolprent als Sheriff Cousins in een televisieserie.

Veelzijdig kan je ook het debuutalbum noemen. Het opent met een uptempo blues Let’s Not Fight, Let’s Make Some Love en wordt gevolgd door het stevige rockende Hangin’On waarin een akoestische gitaar voor een stevig basisritme zorgt. Op de elektrische gitaar tovert Joel diverse fraaie gitaarsolo’s uit zijn vingers.

Hard Time wordt gedragen door akoestische (slide) gitaren en heeft invloeden uit de Southern Rock. Try is een ballad dat ook weer sterk leunt op de akoestische gitaar.
Daarentegen is Boogie Real Low een vette boogie dat niet zou hebben misstaan in het repertoire van The Red Devils.

Heart of My Father is een mooie blues ballad met indringende gitaarsolo’s. Nitro’s Grease is een instrumentale blues dat herinneringen oproept aan Otis Rush.

Every Night is een solo stuk waarin Joel zichzelf in deze blues begeleidt op de akoestische gitaar.
De enige cover (Who Knows) is er eentje van Jimi Hendrix, een lichtvoetige versie die het origineel niet doet vergeten.
Het afsluitende For Don is een instrumentaal solo stuk, met een spannende slide partij, dat doet denken aan de filmmuziek van Ry Cooder.

EINDOORDEEL
De gevarieerde en verrassende composities, het uitstekende akoestische en elektrische gitaarspel en de soulvolle vocalen maken dit album helemaal compleet. De uitglijder die Joel maakt met Who Knows zullen we hem maar vergeven.

Tracks:
01. Let’s Not Fight, Let’s Make Some Love
02. Hangin’On
03. Hard Time
04. Try
05. Boogie Real Low
06. Heart of My Father
07. Nitro’s Grease
08. Every Night
09. Who Knows
10. For Don

Website artiest: www.jdandthehowl.com