Joe Pitts - Ten Shades Of Blue

Joe Pitts – Ten Shades Of Blue

Formaat : CD
Label : Kijam Records
Release : September 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Frank van Engelen

Joe Pitts, geboren op 26 september in Pine Bluff- Arkansas is een Hard Rocking blues fanaat, die zowel moderne Amerikaanse Blues invloeden combineert met Southern Roots stuff.
Zijn inspiratie komt in beginsel van de sixties mannen die de blues vertolkte toen, als Eric Clapton, Jimi Hendrix, Johnny Winter, maar net zo gemakkelijk ook Muddy Waters, en Elmore James. Vele van deze mensen krijgen dan ook een stukje eerbetoon op dit nieuwe album van Joe dus. Joe heeft een lekkere strot die heel af en toe aan Warren Haynes doet denken, maar ook aan de zanger van Blood Sweat and Tears .
Helemaal goed kan ik je dan zeggen. Hij wordt bijgestaan door een aantal zeer goede muzikanten en speelt zelf voortreffelijk gitaar kan ik je melden.

De nummers op dit album Ten Shades Of Blue zijn covers dus, maar wel met een eigen passie neergezet, en zeg maar gerust erg goed.
Het album klinkt qua productie ook nog eens goed, dus ik zou zeggen als je van Clapton en dat soort dingen houd, kopen dit ding, Wederom bewijst Blind Racoon een neus voor groot talent te hebben.

We zullen eens even een aantal track’s etaleren.
Het album opent met Breaking Up Somebody’s home (wie kent het niet), maar geeft wel een andere feel aan het nummer, met prima en pittige vocals en idem dito gitaar werk
Dan Muddy Waters Crosseyed Cat, luistert gewoon heerlijk weg, en hij komt er vooral ook goed mee weg. Dan Clouds On The Horizon, een uitstekende versie van Walter Trout zijn compositie, vuurwerk in stem en gitaar dus.
Ondanks het gitaar werk kan dan toch de cover van Luther Allison me dan niet helemaal bekoren, Pain In the Streets, maar dan een slow blues van alure als je het mij vraagt, Freedom From My Demons van Eric Gales dus oorspronkelijk, met heftig gitaar werk en maar liefst 7 en een halve minuut bijna.

Hoogtepunt ook is de uitvoering van Collins Put The Shoe On The Other Foot, en zelfs zijn stem klinkt als Collins, erg goed. Dan slide werk in een cover van Elmore james, die niet helemaal lijkt te lopen qua ritme, maar voor de rest prima, zelfs zijn stem komt in de buurt van James. Ook Walking on Sunset van Mayall komt heel goed uit de verf, met die heerlijke Hammond er in.

Bezetting :
Jim Lynn – bass gitaar,
Lance Womack – drums,
Rober Frisbee Coleman – key’s,
Terry Bradley – slide gitaar,
Gary Getts – harmonica,
Chicken james Dorris – piano, en natuurlijk
Joe Pitts, vocals en lead gitaar.

Well well, bekende nummers, maar erg de moeite waard vind ik, en ik nodig je dan ook van harte uit om een een luister beurt te wagen aan deze uitstekende gitarist die zijn sporen allang heeft verdiend denk ik, want hij heeft al met heel wat mensen gespeeld. kwestie van tijd, dat we weer van hem gaan horen, In the meantime
Enjoy

Tracks

01. Breaking Up somebody’s Home
02. Crosseyed Cat
03. Clouds On The Horizon
04. Pain In The Streets
05. Freedom From My Demons
06. Put The Shoe On The Other Foot
07. I”m Worried
08. No Stranger To The Blues
09. Walkin’ On Sunset
10. The World keeps On Turning

Website : www.joepitts.com


Ook op Blues Magazine ...