Joe Colombo – StratoSlider
Format: CD – Digitaal / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 18 april 2018

 Tekst: Joop van Rossem

Joe Colombo is een Zwitsers/Italiaanse gitarist/componist die in het rockwereldje wordt aangemerkt als een virtuoos op de slidegitaar. Colombo’s ouders maakten de jonge Joe bekend met het werk van gitaargigant Jimi Hendrix met als gevolg dat zoonlief al op 12-jarige leeftijd zijn helden Stevie Ray Vaughan en Johnny Winter naspeelde. Vanaf zijn zestiende levensjaar was hij gewaardeerd lid van diverse lokale bands voordat hij op zijn twintigste verkaste naar Amerika.
Zes maanden later was hij terug met het materiaal voor zijn debuutalbum ‘Natural Born Slider’, een plaat die hem een uitnodiging opleverde op een tribute-album voor Jimi Hendrix. Daarna volgde nog de cd ‘Deltachrome’ (2009), samenwerking met soulman Terry Evans en een tweetal liveplaten, voordat dit ‘StratoSlider’ het levenslicht zag.

De volledig instrumentale plaat telt acht Colombo-stukken en een mooi ingetogen bewerking van bluesstandard St. James Infirmary. Vaak zijn instrumentale platen – althans in mijn optiek – een lange zit maar die vlieger gaat niet op voor ‘StratoSlider’, met een speelduur van 42 minuten is de plaat net lang genoeg om het leuk te houden. Colombo is gelukkig geen snelheidsmonster op de snaren waardoor ook midtemponummers als Sweet November en het al eerder gememoreerde St. James Infirmary prima uit de verf komen. Van de rest verdienen het aan held Johnny Winter opgedragen Johnny D., de heerlijke slowblues Minor Twang, Delta Revisited en Rumba Moon  een aparte vermelding in deze recensie.


Tracklist:
01. Delta Boy
02. Stones In My Boots
03. Sweet November
04. Johnny D.
05. Minor Twang
06. Delta Revisited
07. Rumba Moon
08. In The Mood
09. St. James Infirmary

Website: Joe Colombo