Foto Recensie: Joe Bonamassa - Live At The Sydney Opera House

Joe Bonamassa – Live At The Sydney Opera House
Format: CD – LP – Digital / Label: Provogue – Mascot Label Group
Releasedatum: 25 oktober 2019

 Tekst: Joop van Rossem

Het loopt tegen het eind van het muziekjaar 2019 zonder dat er is dit jaar een album van Joe Bonamassa (1977) verschenen is en dat kan dus niet! De man houdt er een waanzinnig arbeidsethos op na, zowel op het podium als op platengebied.
Sinds zijn debuut ‘A New day Yesterday’ uit 2000 ging er geen jaar voorbij zonder dat de fans iets nieuws van hun idool konden aanschaffen, niet alleen van de man solo maar ook nog albums die hij maakte met Black Country Communion, Beth Hart en Rock Candy Funk Party.
Naar verluidt zit de Amerikaanse gitaarbeul momenteel in het schrijfproces voor een nieuwe plaat, waarvan de opnames komende winter moeten worden vastgelegd. De liedjes op deze liveplaat werden al in 2016 op tape gezet en de cd bevat voornamelijk materiaal van ‘Blues Of Desperation‘,  je hoort maar liefst acht nummers van die cd.
In zijn band zitten zwaargewichten als toetsenist Reese Wynans, drummer Anton Fig en bassist Michael Rhodes.

De aftrap bestaat uit het intro van Jethro Tulls Locomotive Breath waarna het nummer This Train inderdaad als een locomotief uit de speakers komt. Het daaropvolgende Mountain Climbing biedt een funky groove en laat het achtergrondtrio voor het eerst en niet voor het laatst even lekker ‘shinen’.
Drive krijgt door de blazers een aangenaam jazzy tintje en bouwt door Bonamassa’s smaakvolle gitaarsolo fraai op naar een heerlijke climax. Van de resterende songs zijn het soulvolle How Deep This River Runs, het licht gospelgetinte The Valley Runs Low, Blues Of Desperation en zijn interpretatie van Mainline Florida, naar mijn smaak het beste nummer van  Eric Claptons langspeler ‘461 Ocean Boulevard’, het vermelden waard.
Diverse collega’s betitelen ‘Live At The Sydney Opera House’ als een zoethoudertje totdat er vers materiaal voorhanden is; veel andere artiesten zouden wensen zo’n ‘zoethoudertje’ te kunnen uitbrengen.


Tracklist:
01. This Train
02. Mountain Climbing
03. Drive
04. Love Ain’t A Love Song
05. How Deep This River Runs
06. Mainline Florida
07. The Valley Runs Low
08. Blues Of Desperation
09. No Place For The Lonely
10. Livin’ Easy (bonustrack, alleen op lp)

Website: Joe Bonamassa


Ook op Blues Magazine ...