Jocelyn & Chris Arndt –The Fun In The Fight
Format: CD – Digital / Label: Bridge Road Entertainment
Releasedatum: 22 februari 2019

Tekst: Gerrit Schinkel

Zangeres-pianiste Jocelyn Arndt vormt samen met haar broer gitarist Chris een jong retro rockduo uit Fort Plain, een klein stadje in de staat New York. Hun eerste opnamen verschijnen op de EP’s, ‘Strangers In Fairyland’ (2014) en ‘Still: A Holiday Collection’ (2016). In 2016 komt hun eerste volwaardige studioalbum, het in de VS goed verkochte ‘Edges’, uit, een jaar later gevolgd door ‘Go. In 2016 maken Jocelyn & Chris Arndt met hun band een grote tournee door 21 staten van de VS. Zijtreden o.a. op tijdens het CMJ Music Festival (NY), het Rock n‘ Roots Music Festival Lake George (NY), The Linda Albany (NY), BBQ Joint Sugar’s Ribs in Chattanooga (TN), Viper Room on Sunset Strip in Hollywood (CA). Opnamen van deze tournee verschijnen in 2017 op het livealbum ‘30.000 Miles‘.

In februari jl. kwam hun derde studioalbum ‘The Fun In The Fight’ uit, een album met elf door Jocelyn en Chris zelf geschreven songs. Producer is drummer David Bourgois. ‘The Fun In The Fight’ belandde in de VS al snel op de eerste plaats in The Jambands Top 30 Album Chart.

Het album opent direct explosief met Witness. Powerrock van de bovenste plank met felle gitaren en energieke uitbundige zang, gelardeerd met Hammond flarden van Danny Louis (Gov’t Mule). Met Kill In The Cure blijft het opwindend rocken. Jocelyn is in topvorm in de bluesstomper Outta My Head, de eerste single van dit album.
Ook in Sign klinkt de stem van Jocelyn als een klok, een stem die moeiteloos de vergelijking met b.v. Grace Slick (Jefferson Airplane), Alanis Morrisette en soms ook Janis Joplin kan doorstaan. Na het vrij subtiele Don’t Hang Up, is het vervolgens in Problematic met vette soms lyrische gitaarlicks en uitbundige zang weer volop opwindende bluesrock wat de klok slaat.
In het lekkere uptempo Be That As It May is een fraaie gastrol van gitarist Cory Wong (Vulfpeck) te horen en is Danny Louis’ Hammondspel om van te smullen.
Verpletterend is de zang van Jocelyn in het funky Original, met deze keer een mooie gastrol van Beau Sasser (Kung Fu) op hammond. Things I’ll Never Know is een fraaie ballad, waarin Jocelyn bewijst ook heel gevoelig te kunnen zingen. In de uptempo voortdenderende rocker The Western geeft de trompet van Phil Chow een extra tintje vrolijkheid.
Het meest gevoelige nummer wordt voor het eind bewaard. Weatherman is een prachtig akoestisch slot met fraai fluitspel van Jeff Nania.

Conclusie:
Ik was al enthousiast over hun vorige albums en met  ‘The Fun In The Fight’ hebben Jocelyn & Chris Arndt mij weerv errast. Een heerlijk album met bruisende energieke bluesrock van een goede gitarist die zich niet verliest in ellenlange solo’s en een uitmuntende zangeres.


Tracks:
01. Witness
02. Kill In The Cure
03. Outta My Head
04. Sign
05. Don’t Hang Up
06. Problematic
07. Be That As It May
08. Original
09. Things I’ll Never Know
10. The Western
11. Weatherman

Line-up:
Chris Arndt – gitaar
Jocelyn Arndt – zang
David Bourgeois – drums
Cory Wong – gitaar (track 7)
Danny Louis – Hammond (track 1,7)
Beau Sasser – Hammond (track 4,8)
Emma Torncello – Hammond (track 9)
Phil Chow – trompet (track 10)
Jeff Nania – fluit (track 11)

Website: Jocelyn & Chris Arndt

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by