Jo Harman - Live Anthology c. 2010-2013 front

JO HARMAN
LIVE ANTHOLOGY VOLUME ONE – circa 2010-2013 (THE ROCK YEARS)

Toen Jo Harman’s manager Mark Ede in dozen en kasten zocht naar bijzondere opnamen van zijn protégé, kwam hij al snel allerlei cd’tjes tegen met live-opnamen, die door en voor radio-uitzendingen waren gemaakt. In de jaren 2010 – 2013 trad de veelgeprezen soulvolle zangeres met haar band The Company veelvuldig op in concertzalen en op diverse festivals, zoals het Haagse Parkpop.

Tekst: Harry Pater

Tien van die opnamen verzamelde hij op dit speciaal voor de fanatiekste fans op Facebook (de AAA fans genoemd) en zette ze op dit live-album, dat exclusief voor deze fans te koop was. Iets dergelijks deed hij ook met een dvd waarop haar eerste Paradiso optreden uit 2013 te zien is. Jo zelf had geen tijd om zich hiermee bezig te houden, want als alles goed is verlopen, is ze inmiddels bevallen van haar eerste kind.
Ondergetekende zag haar voor het eerst in deze periode optreden. Steeds kort gerokt en met platformschoenen (minstens 10 cm hoog) en met een uitstekende stem en podiumpresentatie.
De tien songs klinken, ook al zijn ze gemaakt op zowel binnen- als buitenpodia en voor zowel klein als een groot publiek, verrassend coherent. Het zijn vooral bekende songs van haar eerste albums, zoals Seasick Lover, Heartstring, Bless Ma Soul, Sideways en Better Woman. Allemaal geweldig gezongen en begeleid door haar geweldige band.
De eerste oplage van de cd (met een exclusieve zwartwit hoes) was binnen enkele dagen uitverkocht en al snel kwam de roep om de cd voor een groter publiek beschikbaar te maken. De tweede persing komt met een kleurenhoes. Wil je een exemplaar, mail dan naar info@bigiam.co.uk
Ik ben benieuwd wat er straks op Volume Two te horen zal zijn!


Ook op Blues Magazine ...