Jimmy Cornett And The Deadmen – Live In Roth
Format: CD – Digital / Label: Stringkiller Records
Releasedatum: 6 april 2018

Tekst: Peter Marinus

Southern rock was een muzieksoort, die in eerste instantie puur Amerikaans was met topbands als The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd en The Marshall Tucker Band als vaandeldragers. Toch werd deze muziek ook wereldwijd zeer gewaardeerd. Hetgeen nu weer blijkt uit een Southern rock album, dat uit ons buurland Duitsland afkomstig is. Hun vorige album verscheen in 2017.
Verantwoordelijk voor dit album zijn Jimmy Cornett And The Deadmen. Een band uit Hamburg die bestaat uit Jimmy Cornett (zang, gitaar), Dennis Adamus (sologitaar), Claudia Lippmann (drums) en Frank Jager op de contrabas.

Adamus opent gelijk met vlammende licks in Little Lil. Na zijn intro stort de band zich frontaal in een stevige Southern rock boogie, met een flink ZZ Top gehalte. Adamus blijft de ene na de andere spetternde solo op ons afvuren terwijl Jimmy Cornett opvalt door zijn lekker rauwe stem. Het gas wordt lichtjes teruggenomen in de funky Southern rocker This Life waarin wat Allman Brothers invloeden te bespeuren zijn. De spetterende Adamus steelt hier wederom de show.
Ik was heel benieuwd hoe de band zou omgaan met de cover van het toch enigszins uitgekauwde Hoochie Coochie Man. In hun versie is de pompende contrabas sowiso al verrassend, die dit nummer samen met de stuwende drums in werking zet. Langzaamaan ontwikkelt deze cover zich tot een beukende boogie. Verrassend dus en dat lijkt mij toch de bedoeling van een cover. Missie geslaagd dus! In het intro van Guardian Light roept Jimmy de automobilisten in het publiek op om extra voorzichtig om te gaan met motorrijders in het verkeer. Het nummer is een ballad, die opent met Jimmy solo op zijn akoestische gitaar. De band voegt zich bij hem in een country getinte swinger met een geluid dat ergens tussen de Marshall Tucker Band en The Charlie Daniels Band in zit.
Een rauw snijdende slide opent de cover van het Led Zeppelin nummer In My Time Of Dying dat een wederom verrassende boogieversie krijgt waar de vonken vanaf slaan. De band pompt gewoon verder in de George Thorogood-achtige boogie White Trash Boogie waarin de rauwe slide een belangrijke rol speelt. De rauw raggende gitaren van zowel Jimmy als Dennis nemen in de funky bluesrocker Dr. Jekyll And Mr. Hyde het voortouw en in de afsluiter van het album wordt overgeschakeld op een meer Lynyrd Skynyrd-achtige midtempo rocker, The Highway Is My Home.
Liefhebbers van spetterende Southern rock én van het betere gitaarwerk kunnen dit album blindelings aanschaffen!


Tracklist:
01. Little Lil
02. This Life
03. Hoochie Coochie Man
04. Guardian Light
05. In My Time Of Dying
06. White Trash Boogie
07. Dr. Jekyll And Mr. Hyde
08. The Highway Is My Home

Website: Jimmy Cornett And The Deadmen


Ook op Blues Magazine ...