Recensie: Jimmy Bowskill & Carlos Del Junco – Blues, Etc…

Jimmy Bowskill & Carlos Del Junco – Blues, Etc…
Format: CD / Label: Big Reed Records
Releasedatum: 2 december 2016

 Tekst: Bennuman

Een werkelijk prachtig album van twee bijzondere muzikanten:

Jimmy Bowskill (16-9-1990), gitaar en zang, afkomstig uit Canada, een zeer getalenteerd gitarist die al op elfjarige leeftijd op de planken stond.Op zijn twaalfde bracht hij zijn eerste album uit en drie jaar later werd hem het Maple Blues Award toegekend.Een zeer veelzijdig gitarist ook, variërend van folk en bluegrass tot blues en stevige rock. Als je hem nog niet kent, luister dan eens naar ‘Jimmy Bowskill Band Live’ uit 2011, je zult verrast zijn.

Carlos Del Junco (17-5-1958), bluesharp, afkomstig van Cuba, maar emigreerde samen met zijn ouders naar Canada. Begon te spelen op zijn veertiende en trad in de tachtiger jaren op met verschillende blues/jazz/fusion bands. In 1990 begon hij zijn eigen band, “The Delcomo’s”. Zijn stijl is meer jazz, roots en blues. Overladen met prijzen als ‘Best Blues Award’ en acht maal (!) de ‘Canadian Maple Blues Award’.
Acht mooie studio opnames gemaakt in 2015 en 2016 en twee live registraties van 2014, gemixt en gemastered door Carlos Del Junco.

Dit is een album voor de kenner, de liefhebber van de echte traditionele blues, hoewel boogie en country ook langskomen. Degene die Jimmy kennen van het zwaardere elektrische gitaarwerk horen op dit album een hele andere kant van hem. Op dit album speelt hij voornamelijk akoestische gitaar. Zijn zang blijft vrij hoog en helder, prima passend bij de stijl die beiden spelen.
De virtuoze speelstijl van Carlos varieert tussen lieflijk en ronduit rauw. Dat laatste door zijn specifieke ‘overblown’ techniek, waardoor bijvoorbeeld het nummer ‘Heavens Where You’ll Dwell’ een stevig karakter krijgt.
Elk nummer is een verrassing. Na een aantal keren beluisteren ga je het echt waarderen. De zuiverheid, het melodieuze, de prachtige opnames, het vakmanschap van deze twee mannen. Ik raad je dit album van harte aan, een juweeltje!

Tracklist:
01. Beale St. Toodle-oo
02. Roll Away The Stone
03. Everybody Knows
04. Heaven’s Where You’ll Dwell
05. If I Called Your Name
06. Confidence Man
07. Can’t Lose
08. Hug You (live)
09. Spike Driver Blues
10. The Blues Don’t Like Nobody

Website: https://carlosdeljunco.bandcamp.com/releases

 

We horen graag je mening! Voeg reactie toe