Jimi Hendrix Experience - Miami Pop Festiva
Jimi Hendrix Experience – Miami Pop Festival
CD. 1 november a.s. Label: Sony Music
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Tom Moerenhout

Het nieuwste aanbod uit de nalatenschap van Jimi Hendrix, Miami Pop Festival, zal op 1 november op CD en een gelimiteerde twee-LP set uitkomen. Hendrix was met bassist Noel Redding en drummer Mitch Mitchell headliner op het tweedaagse festival dat plaatsvond op het Gulfstream Park Circuit in Hallandale, Florida op 18 en 19 mei 1968. Deze registratie is nooit vrijgegeven in welke hoedanigheid dan ook.

Naast de gebruikelijke Hendrix live songs zoals ‘Hey Joe’, voorzien van een geweldig intro, ‘Purple Haze’ , ‘I Don’t Live Today’, ‘Foxy Lady’ en ‘Red House’, bevat deze CD de eerste opgenomen uitprobeerselen van ‘Hear My Train A Comin’ en ‘Tax Free’; laatstgenoemde is een soort instrumentale jam. Ook staan er als 2 bonustracks van ‘Fire’ en ‘Foxy Lady’ opgenomen van het middagoptreden.

Als groot Hendrix fan heb ik door de jaren heen zowat alle opnames gehoord, zeker wat de CD’s die na zijn overlijden uitgebracht zijn, zitten daar goede en slechte exemplaren tussen, maar ik wil nu eenmaal graag álles horen dat er is uitgebracht. Op deze CD werd ik blij verrast door een goedgemutste Jimi die zich op zijn bekende virtuoze en onovertroffen wijze met een perfect begeleidende en aanvullende Redding op bas en een helemaal uit z’n bol gaande en vrij spelende drummer Mitchell door de setlijst heenwerkt. 45 jaar na dato kunnen we door een perfect geregistreerd concert, zelfs de drums waren “gemiked”, a b s o l u u t in detail genieten van waar de Jimi Hendrix Experience toe in staat was, zijn tijd ver vooruit.

Film Hear My Train A Comin
Denkend dat het nu wel eens klaar zou zijn met het uitbrengen van ‘de erfenis’, maar in het kader van het feit dat Jimi op 27 november a.s. 70 jaar oud zou zijn geworden, komt er binnenkort een documentaire film ‘Hear My Train A Comin’ uit.

Deze toont, buiten het natuurlijk al eerder gebracht filmmateriaal, unieke beelden van Jimi Hendrix, dankzij de vondst van door Hendrix en Mitch Mitchell geschoten ‘home movies’, niet eerder beschikbare live opnames (o.a. Miami Pop, New York Pop en het Peace & Love festival op het eiland Fehmarn in Duitsland op 6 september 1970, minder dan twee weken voor Hendrix’s dood) zo ook brieven, foto’s en tekeningen uit Hendrix’ persoonlijke archieven.

Op de 2 uur durende DVD/Blu-ray staan ook interviews met Hendrix zelf, met vrienden als Billy Cox, Eddie Kramer en Noel Redding, en door hem geïnspireerde musici als Steve Winwood, Vernon Reid, Dave Mason en Paul McCartney. Ik hoop hem binnenkort te ontvangen dus daarover later meer.

Kijk alvast op:


Ook op Blues Magazine ...