Jimi Barbiani Band – Blue Slide

Jimi Barbiani Band – Blue Slide
Eigen beheer. Release date: 03/03/2014

Door: Ton Kok

Met Blue Slide heeft de Jimi Barbiani Band onlangs zijn tweede cd afgeleverd, opvolger van het in 2010 verschenen album Back On The Tracks. De band opereert tegenwoordig als trio met Barbiani op gitaar, Daniele Vicario op bas en zang, plus drummer Gianluca Zavan. De meeste vocalen worden verzorgd door gasten als Piero Pattay, Alessio Velliscic, Cameron Williams en Johnny Neel (ex-Allman Brothers Band), die tevens achter de toetsen plaatsneemt. Ook Gianni Massarutto levert op harmonica een paar prima bijdragen.

De schijf bevat rock en blues. Het instrumentale “Ten O’Clock Train” is een stevige in your face binnenkomer. “Sixty Nine” is een door Johnny Neel gezongen shuffle, waarin Barbiani ook weer lekker met slide tekeer gaat. Een prima harmonicasolo maakt het nummer compleet. “Angel Of Mercy” daarentegen is stevige classic rock, waarin invloeden van zowel Led Zeppelin als Lynyrd Skynyrd terug te horen zijn. “ Ook zonder slide levert Barbiani sterkt snarenwerk af.

De meeste nummers zijn van de hand van Barbiani zelf, soms geschreven met behulp van anderen als Pattay en Neel. De covers “La Grange” en “Going Down” zullen het live ongetwijfeld goed doen en met het slotnummer “Looking Good”, van een van mijn grote helden Magic Sam, kan het voor mij niet meer stuk. Een prima schijfje van deze Italiaanse band, die eind april/begin mei ook in Nederland te bewonderen is en wel:

27.04.2014 – De Weegbrug, Roermond
02.05.2014 – Muziekcafé, Helmond

01. Ten O’Clock Train
02. Sixty Nine
03. Angel Of Mercy
04. Don’t Lie To Me
05. Going Down
06. Sad Soul
07. La Grange
08. Can’t Ask For More
09. Ain’t But One Of Two Ways
10. Looking Good


Ook op Blues Magazine ...