Jim van der Zee – Where I Come From
Format: CD – Digital / Label: 8Ball Music
Releasedatum: 30 maart 2018

Tekst: Joram Bartman

Jim van der Zee. Winnaar van de Voice of Holland 2018 heeft in korte tijd een album de grond uit gestampt. En wat voor één. Geen top 40-achtige nummers die goed in het gehoor liggen bij de jeugd maar muziek voor volwassen die de jeugd zeker zou moeten horen. Nummers van grootheden als Bob Dylan, Bruce Springsteen, Johnny Cash, Cat Stevens, Tom Waits, Leonard Cohen, Simon & Garfunkel en uiteraard hét nummer van Don McLean, Vincent. Het nummer waar hij tijdens The Voice iedereen van zijn stoel blies.
Hoewel Jim pas 23 lentes jong is, heeft hij een stem van iemand die het leven heeft geleefd en vanuit een schommelstoel op een veranda zijn verhalen vertelt, vergezeld met een akoestische gitaar.

‘Where I Come From’ is een plaat die door al zijn eenvoud die de kunst van het weglaten op de juiste manier heeft weten toe te passen. Met deze debuutplaat heeft Jim een goede stempel gedrukt op zijn muzieksmaak en smaak heeft ie. In de toekomst kunnen we nog meer van Jim verwachten. Zo is hij voornemens om eigen werk op te nemen en staat hij op het podium van Concert at See op 28 juni. Jim komt met deze plaat het beste tot zijn recht in kleinere clubs die ruimte biedt voor interactie met het publiek die af en toe een verzoeknummer de zaal in slingert.
Met zo’n debuutplaat zijn we erg benieuwd welke nummers hij voor ons in petto heeft. Jim zal in tegenstelling tot andere Voice winnaars niet in de vergetelheid raken.


Tracklist:
01. Don’t Think Twice It’s All Right
02. Highway 29
03. Father And Son
04. I Hope That I Don’t Fall In Love With You
05. Suzanne
06. The Boxer
07. A Hard Rain’s A-Gonna Fall
08. I Walk The Line
09. Vincent
10. Hallelujah

 


Ook op Blues Magazine ...