Jesse Dee - On My Mind / In My Heart

Jesse Dee – On My Mind / In My Heart
Alligator. Releasedatum 4 maart 2013
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Door Tom Moerenhout

Soul singer-songerwriter Jesse Dee uit Boston heeft na 4 jaar na zijn zeer goed ontvangen debuutalbum Bittersweet Batch een nieuwe CD uitgebracht met de titel On My Mind/In My Heart, ditmaal op het het fameuze Alligator label.

Jesse, die de afgelopen jaren heeft opgetreden met o.a. Al Green, Betty LaVette, Solomon Burke, Los Lobos en J. Geils heeft hiermee weer een goede CD neergezet met songs geïnspireerd door Sixties Soul en Old school R&B. Wat een fijn stemgeluid en wat een geweldige band, compleet met Memphis horns-achtige blazers met 11 eigen nummers die doen denken aan de hoogtijdagen van de Brill Building songwriters met een geluid van een jonge Van Morrison met een Sam Cooke feel.

Geproduceerd door Dee en Jack Younger is het een Soul meesterwerk vol goede vibes geworden: funky, vrolijke muziek waarbij stilzitten tot een onmogelijkheid behoort. Dee schrijft over het echte leven met echte emotionele poëzie. ‘Ik ben eerst een muziekfan’ zegt Dee en dat is ook absoluut te horen: al zijn jeugdhelden zoals The Drifters, The Shirelles, Smokey Robinson, Sam Cooke en andere doo wop, Motown en R & B grootheden hoor je in feite de revue passeren zonder dat ze botweg geïmiteerd worden.

Hoe het allemaal klinkt in fragmenten is hier te beluisteren: www.pledgemusic.com/projects/jessedee/updates/10900. Jesse Dee schijnt deze zomer voor een uitgebreide tour en festivals naar Nederland te komen, we houden u op de hoogte.

1.On My Mind, In My Heart
2.No Matter Where I Am
3.Fussin’ and Fightin’
4.I Won’t Forget About You
5.Tell Me (Before It’s Too Late)
6.From the Start (Feat. Rachael Price)
7.The Only Remedy
8.What’s A Boy Like Me To Do?
9.Sweet Tooth
10.Boundary Line
11.Stay Strong

Website: www.myspace.com/jessedee


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.