Jennifer Porter – These Years
Format: CD – Digital / Label: Cougar Moon Music Records
Releasedatum: 7 december 2018

Tekst: Peter Marinus

Jennifer Porter is een zeer veelzijdige dame. Zij is zangeres, pianiste, actrice en ook nog eens in het bezit van de tweedegraads zwarte band Tai Jiu Jitsu! Een dame, waar je dus geen ruzie mee moet krijgen.
Na het beluisteren van haar alweer zevende album heb je trouwens totaal geen behoefte om ruzie met haar te maken. Het enige wat je wilt is haar vriendje zijn en lekker dicht bij haar zijn. Dit komt allemaal omdat haar nieuwe album zo verrekte lekker warm en intiem klinkt!
Jennifer deed muzikale ervaring op door te spelen met onder meer het Glenn Miller Orchestra, C.J. Chenier, Nathan & The Zydeco Cha-Chas en The Ils Sont Partis Band.

Op haar nieuwe album heeft zij gekozen voor een meer soulvolle benadering met vijf covers en vijf eigen nummers. Ze wordt bijgestaan door een aantal klasse muzikanten zoals Adam Levy op gitaar (o.a. Norah Jones), Ira Coleman op bas (o.a. Sting en Herbie Hancock), Tony Mason op drums (o.a. Norah Jones), Sherrod Barnes op gitaar (o.a. Quincy Jones) en Andy Snitzer op saxofoon (o.a. Billy Joel en Paul Simon). Daarnaast vervullen C.J. Chenier (accordeon) en Charlie McCoy (haronica en vibrafoon) wat gastrollen.

Het album opent met een warme cover van het Van Morrison nummer Crazy Love, die zeer ontspannen klinkt, wat mede komt door het zwoele stemgeluid van Jennifer. Ze klinkt in dit nummer als het soulvolle zusje van Norah Jones. Daarbij geholpen door de melancholiek snijdende harmonica van Charlie McCoy en de zeer solide band. Het volgende warme soulnummer dient zich aan met het intieme Road To Redemption waarin de ingehouden, spannende begeleiding opvalt.
Het Rolling Stones nummer Beast Of Burden is door Jennifer omgebouwd tot een langzaam loom groovend nummer. De tekst “All I want for you is to make love to me” krijgt door Jennifer’s sensuele stem een extra spannende dimensie. Na Bette Midler’s cover van dit nummer kan Jennifer’s cover ook in het rijtje “zeer geslaagd” geparkeerd worden.
These Years heeft qua sfeer en geluid veel weg van Billy Paul’s “Me And Mrs. Jones”, dus een mix van warme soul en jazz met een fraai zwevend orgel en warm elektrische pianospel. Bob Dylan’s On A Night Like This krijgt, mede door het accordeonspel van C.J. Chenier, een zydeco jasje aangemeten met een warm swingende cover als resultaat.
De cover van het Tom Waits nummer In Between Love is een zacht schuifelende jazzy ballad waarin Jennifer’s fluwelen sensuele zang het grote verschil maakt met het origineel. Ook My Secret Desire is een jazzy ballad, die door het pianospel aan het werk van Randy Newman doet denken. Charlie McCoy is te horen met een warme jazzy harmonicasolo.
Unchain My Heart kennen we natuurlijk allemaal van Joe Cocker maar werd geschreven door Bobby Sharp. Jennifer’s cover trekt meer richting de uitvoering van Ray Charles. Een lome mambo-achtige uitvoering. Skin And Bone is een lekker funky midtempo nummer. Een zogeheten “mellowgroover”, die qua melodie trouwens wel wat van Unchain My Heart weg heeft.
Jennifer sluit het album af op een soulvolle, gevoelige manier met de Paul Carrack-achtige soulballad For You.

Liefhebbers van het werk van een Norah Jones of van warme soulvolle muziek mogen dit album van Jennifer Porter zeker niet laten liggen.


Tracklist:
01. Crazy Love
02. Road To Redemption
03. Beast Of Burden
04. These Years
05. On A Night Like This
06. In Between Love
07. My Secret Desire
08. Unchain My Heart
09. Skin And Bone
10. For You

Website: Jennifer Porter


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.