Jeffrey Halford & the Healers – Rainmaker

Jeffrey Halford & the Healers – Rainmaker
Shoeless Records/Sonic Rendezvous

Door Eric Campfens

De in Texas geboren en in Californië opgegroeide Jeffrey Halford heeft met Rainmaker zijn vijfde album uitgebracht. Hij laat zich begeleiden door zijn vaste band the Healers die bestaat uit Paul Olguin op bas en gitaar, Adam Rossi op toetsen en Michael Messer op drums. De muziekstijl valt te omschrijven als Americana, maar dan duidelijk verankerd in de blues.

Met Rainmaker voeren Halford en zijn mannen ons op een reis door zijn Amerika. Het begint met de titelsong Rainmaker, een vlotte boogie over de droogte in Californië. Het zwerversbestaan wordt beschreven in Lost Highway en we nemen een kijkje over de grens in Mexico. Hij wordt lyrisch en poëtisch in City Of Hope, de stad waar we allemaal willen wonen. Hallford heeft geen bombastische uitvoeringen nodig, hij zegt alles wat hij kwijt wil in elf pure en eenvoudig aandoende songs. Maar vergis je niet, luister goed en je ontdekt diepere lagen in deze eenvoud.

Met Rainmaker geeft Jeffrey Halford ons een origineel en geïnspireerd album. Het album biedt een kijkje in het Amerika van vandaag, gevat in elf goed geschreven en aanstekelijke songs.

01. Rainmaker
02. Lost Highway
03. Mexico
04. Play Some Vinyl
05. Thunderbird Motel
06. Second Chance
07. Nature’s Choir
08. North Beach
09. City Of Hope
10. Harry We Need You
11. Joaquin

Website: http://jeffreyhalford.com/


Ook op Blues Magazine ...