Jeff Wyatt  And The Wrecking Crew – Off The Floor
Format: CD / Label: Cardboard Alley Music
Releasedatum: 6 maart 2017

Tekst: Jos Verhagen

“Off the floor recording” is een no-nonsense manier van opnemen van muziek.  Je instrumenten inpluggen, even soundchecken en klaar. Het is een manier die dicht staat bij wat je live kunt verwachten van een band. Ik houd wel van deze stijl van opnemen, je krijgt een soort  “live feel” inclusief kleine foutjes. Een mixer die wat zit bij te stellen. Daarom ben ik ook fan “Jam in the van” of “Live on KEXP Seattle” , twee Youtube kanalen waar “off the floor” wordt gespeeld.

Het fijne aan Jeff Wyatt is dat hij een uitgebreide bio bij zijn cd levert dat bespaart je een hoop speurwerk, hoewel juist dat speurwerk het schrijven van recensies zo leuk maakt. Jeff Wyatt is een Canadese muziek veteraan die al jaren meeloopt. Eind jaren zeventig bekend geworden met de in Canada populaire prairie rockband Eden. Jeff Wyatt is als muzikant, schrijver en recording-technicus een bekende in de Canadese West Coast en prairie rockscene. In 1990 begint hij als solo artiest, met folk en roots blues als insteek. Sinds 2011 treedt hij op als trio met The Wrecking Crew.

Jeff Wyatt en zijn Wrecking Crew, Phil Howell (bas/backing vocal) en Vince Iormetti (drums), hebben live een zestal nummers opgenomen en deze toepasselijk ‘Off The Floor’ genoemd. Vier van de zes nummers zijn eigen werk aangevuld met twee bekende blues klassiekers, Crossroads en Roll And Tumble. The Wrecking Crew met Phill Howell op een standing-bass die in deze recordings een beetje op de achtergrond in de mix staat, maar die live zeker visueel wel wat extra’s bied. Jeff Wyatts` zang en zijn fijne gitaar spel staan erg op de voorgrond in de mix. Dat hindert niet het is lekker wegluisteren. Op de twee instrumentale songs Butt Burger Boogie en Bohdi Surfing laat hij zijn gitaarkunsten uitgebreid horen, ik zie zo The Shadows of Mark Knopfler voor me waarvan de laatste zeker een inspiratie bron is voor Jeff.

Hoewel er maar zes nummers op staan kun je zeggen een geslaagde plaat, zeker door de live feel van de “off the floor” opnames.

Tracklist:
01. Crossroads
02. Swamp Rat Blues
03. Butt Burger Boogie
04. Roll And Tumble
05. Simple Case Of Nothing
06. Bodhi Surfing

Website: Jeff Wyatt

 


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.