Jeff Healey - As The Years Go Passing By

Jeff Healey – As The Years Go Passing By (3 CD + 2 DVD set)
Label: Inakustik

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Tom Moerenhout

Jeff Healey was een visueel gehandicapte zanger/gitarist die op een bijzondere manier zijn gitaar op een virtuoze wijze bespeelde, hij legde hem plat op zijn bovenbenen en maakte de akkoorden en solo’s door zijn vingers op de hals te “toetsen”. Op zijn zeventiende formeerde hij de band Blue Direction. Een kleine rol in de film Road House gaf hem bekendheid en platenmaatschappij Arista Records gaf hem de kans een album uit te brengen: See The Light. Deze CD werd door het grote publiek opgepikt.

Met bassist Joe Rockman en drummer Tom Stephen maakte hij onder de naam Jeff Healey Band een internationale tournee en trad onder andere op op Pinkpop en Torhout-Werchter. Helaas werd Healey in 2005 ernstig ziek en overleed hij in 2008. Door het label Inakustik is nu een 3 CD en een 3CD met 2 DVD samengesteld, zie voor de gehele opsomming.

Het is een hele vergaarbak geworden, met een JH fan heb ik me door de 3 CD’s heen geworsteld. Wat een beproeving bleek dat! Pure geldklopperij van de platenmaatschappij als je het ons vraagt, voor de échte JH fan een totaal overbodige uitgave. Om als voorbeeld te noemen; Confidence Man staat er 3 maal op. Maar om dan 3 bijna identieke live versies op deze verzamelaar te zetten, dat gaat echt te ver. Zogenaamd om zijn ontwikkeling te volgen, als je de bijgevoegde marketing prietpraat lees, wat een onzin…………Het geheel is ook met weinig gevoel geproduceerd, sommige nummers zijn hierdoor niet om aan te horen.

Wij houden Jeff Healey in gedachten met het See the Light album en met deze fraaie clip waarop duidelijk zijn bijzondere gitaarspel te zien is:


Ook op Blues Magazine ...