Jeff Chaz – Sounds Like The Blues To Me

Jeff Chaz – Sounds Like The Blues To Me
Format: CD / Label: JCP Records
Releasedatum: 19 februari 2016

Tekst: Eric Campfens

Het heeft tien jaar geduurd, maar eindelijk is een geheel nieuw album van Jeff Chaz verschenen. Tussendoor werd de aandacht vastgehouden door het  uitbrengen van Chronicles” in 2014 met daarop een bloemlezing uit Jeffs eerdere albums. Als trombonist in een soulband werd hij aangewezen als de nieuwe zanger. Hij begon er gitaar bij te spelen en schakelde langzamerhand over op de blues. Hij speelde onder meer met Albert King en Little Milton, die hem nog een tijdje onder zijn hoede heeft genomen.

Met ‘Sounds Like The Blues To Me’ brengt hij twaalf zelfgeschreven nieuwe nummers uit. Begeleid wordt hij door een uitstekende band. Jeff heeft een volle, iets rauwe soulvolle stem en zijn gitaarwerk kan als meesterlijk worden beschouwd. Wat stijl betreft past hij uitstekend in die van zijn geboortestreek, namelijk Louisiana. En dan met een flinke dosis soul, wat niet zo vreemd is mijn zijn achtergrond. Twaalf nummers lang is dit absoluut genieten.

Van ‘Chronicles’ was ik al onder de indruk en dit album bewijst dat Jeff Chaz een topper is. Staat garant voor een bluesfeest. Aanrader.

Tracklist:
01. Sounds Like The Blues To Me
02. Make Love To You In The Sand
03. Hitchhiking In The Rain
04. I Am The Blues
05. You Look So Good To Me
06. Mysterious, Exotic Lady
07. I’m Goin’ After Moby Dick In A Rowboat
08. Four In The Morning
09. Will You Be Mine
10. Walkin’ With My Baby
11. The Mt Vernon Blues
12. You’re Bound To Get Us Both Hung

Website: Jeff Chaz

Cookin' In Old Grease, Jeff Chaz

 


Ook op Blues Magazine ...