Jay Gordon and Blues Venom

Jay Gordon and Blues Venom – Woodchoppers Ball
Format: CD. Label: Shuttle Music. Released: 21 augustus 2015

Tekst: Frans ter Elst

Volgens het begeleidend schrijven heeft Jay Gordon een sprankelende, solide granieten edelsteen afgeleverd: kortom een ruwe diamant! Er spelen fantastische muzikanten die ware entertainers zijn en die gave bluesrock afleveren. Dit klopt helemaal, want het is een geweldige cd met rauwe zang en fenomenaal gitaargeweld. Er zit volop gif in!

Jay Gordon is openingsact geweest voor Johnny Winter en Albert Collins en hij heeft opgetreden op Claptons Crossroads Festival. De stijl doet denken aan Walter Trout in zijn beste dagen. Er staan twaalf nummers op de cd: negen eigen werk en drie geleend.

The Stinger heeft een scheurend gitaarintro, gevolgd door rauwe zang en prima gitaar- en orgelsolo’s. Hobo Hilton gaat over Hilton L.A. met een mooie orgelsolo en dito gitaar. Chainsaw Boogie wordt gezongen door Sharon Butcher en is een vlot nummer met kettingzaaggitaar. Stranger blues is van Elmore James en een beetje warrelig met een vreemd ritme: het kan me niet zo bekoren. Voodoo Woman is van Koko Taylor, wordt gezongen door Sharon Butcher en is een mooie, vlotte vrouwelijke blues. Travelin Riverside van Robert Johnson is een akoestisch nummer met virtuoos gitaarspel.

Pain is een slowblues met prachtig gitaarwerk dat doet denken aan zowel Johnny Winter als Roy Buchanan. Message to Collins is een imitatie van een Albert Collins-solo, maar dan tien keer beter en instrumentaal. Drippin Blues gaat over een juke joint waar de blues van de muur druipt. Pure Grain Alcohol start met een hillbilly-uitleg over hoe je drank stookt en kent een fraaie piano-achtergrond. In Blues Venom blaast het broertje van Richie Valens de Mississippi saxofoon, Rich Wenzel temt de Hammond B3 en Jay Gordon soleert virtuoos. Als laatste Original Sin: de gitaar gaat er vol in !

Het album levert een uur prima bluesrock op. Kopen dus!

De band bestaat uit:
Jay Gordon – gitaar, zang
Sharon Butcher – bas, zang
Rich Wenzel – Hammond B3, piano
Rich Gordon Lambert – drums
Mario Ramirez – Mississippi saxophone
Ric Daly – drums

1. The Stinger 3.23
2. Hob Hilton 5.22
3. Chainsaw Boogie 4.44
4. Stranger Blues 3.59
5. Voodoo Woman 3.35
6. Travelin Riverside 3.47
7. Pain 6.23
8. Mesage to Collins 4.29
9. Drippin Blues 4.42
10. Pure Grain Alcohol 5.03
11. Blues Venom 9.13
12. Original Sin 9.27

Website : www.bluesvenom.com