Jared Deck – Bully Pulpit
Format: CD – Digital / Label: Continental Record Services
Releasedatum: 13 september 2019

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse singer-songwriter Jared Deck heeft voor zijn tweede album de keuze gemaakt om een flinke dosis gospel en country aan zijn muziek toe te voegen.

Hij was hiervoor al vrij succesvol bezig. Zo won hij de eerste prijs in de Woody Guthrie Folk Festival Songwriting Contest met zijn nummer “The American Dream” en bracht hij in 2016 zijn juichend onthaalde debuutalbum ‘Jared Deck’ uit.

Zijn nieuwe album werd geproduceerd door Wes Sharon, die onder andere werkte met artiesten als Parker Millsap en John Fullbright. Naast zijn band The Travelers wordt Jared bijgestaan door Gabe Pearson (drums), Hank Early (pedal steel), Dan Walker (orgel), country-instituut Byron Berline (fiddle), Chanda Graham (backing vocals) en Myra Beasley (backing vocals).

En het gospelgeluid spat gelijk van de opener I Don’t Know What You Come To Do af. En dat komt in hoge mate door de rauwe soulvolle strot van Jared en zijn soulvolle zangeressen. En dat gevat in een stomende rauwe boogie, die onweerstaanbaar swingt.
Het blijft lekker soulvol in de mid-tempo bluesy shuffle Money Back. Jared bewijst nogmaals dat hij tot één van de betere nieuwe soulzangers gerekend mag worden. Het countrygeluid doet zijn intrede in de ballad Where I Fall met de zacht huilende pedal steel van Hank Early en Jared’s krachtige galmende stem.
De country(rock) grootheid Byron Berline treedt met zijn smachtende fiddle aan in de Americana ballad Make Your Mama Proud. Een intiem ingetogen schuifelend nummer. Er wordt fel gerockt in Great American Breakdown dat klinkt alsof Bob Seger zich aan T.Rex’s “Get It On” waagt. Vervolgens is het loom deinende In The Name aan de beurt. Een soulnummer met een haast Hi-achtig geluid en met intense rauwe zang van Jared.
Jared weet in de breekbare pianoballad Sometimes I Miss Being Lonely invloeden als Bob Seger, Randy Newman en John Hiatt te verweven tot een schitterend soulvol nummer. Ook Tulsa Sound is een ballad. Eentje van het dromerige, weemoedige soort met een John Cougar Mellencamp-achtig geluid. De gospelrock komt weer aan bod in het hoekig stomende True Believer. Een swinger waar de damp vanaf slaat!
Na de opwindende en opzwepende pianoblues There’s A Leak In This Old Building neemt Jared op indrukwekkende en zeer soulvolle wijze afscheid met de zeer warme en intieme ballad Over And Over.

Ik ben behoorlijk ondersteboven van dit prachtige zeer soulvolle album van Jared Deck!


Tracklist:
01. I Don’t Know What You Come To Do
02. Money Back
03. Where I Fall
04. Make Your Mama Proud
05. Great American Breakdown
06. In The Name
07. Sometimes I Miss Being Lonely
08. Tulsa Sound
09. True Believer
10. There’s A Leak In This Old Building
11. Over And Over

Website: Jared Deck


Ook op Blues Magazine ...