Janie Cribbs And The T.Rust Band – Queen Of Fire
Format: CD – Digital /
Label: Singing Tower Music – BMI
Releasedatum: 20 juli 2018

Tekst: Jos Verhagen

Na de dood van Aretha Franklin kon je er op wachten, hier gaan muzikanten gebruik van maken. Zij gaan hun bewondering voor de “Queen of Soul” aan muziek toevertrouwen. De cd ‘Queen Of Fire van Janie Cribbs And The T.Rust Band bevat zo’n ode, eigenlijk zijn alle nummers op deze cd bedoeld als een ode aan vrouwen die bijdrage aan het verbeteren van hun rechten of zoals Janie omschrijft: ”All of the songs andespeciallythetitle cut” ‘Queen of Fire’ are a tribute to women everywhere who have experienced the struggle and strife of being a strong woman through the ages.”

Janie Cribbs is een singer-songwriter die sinds 1998 actief is. Drie solo platen bracht ze uit alvorens ze in 2014 een stap zet van folk en roots naar de blues met de T.Rust Band. De band waarin Janie zelf zingt en accordeon speelt, bestaat verder uit Joe Reggiatore – gitaar, Dave Willis – bas en banjo en Kevin Holden – drums en percussie. De muziek kenmerkt zich door professionaliteit en sterke teksten.

De muziek van Janie Cribs and the T.Rust Band wordt gedragen door de fijne zang van Janie Cribbs en het inventieve gelaagde gitaarspel van Joe Reggiatore. Na de uptempo openingstrack Queen Of Fire, een ode aan Aretha Franklin en Janis Joplin,  haar twee grote voorbeelden, volgt het ingetogen No Shelter. Een mooi nummer die het kunnen van de band weerspiegeld. Bij het relaxte Wouldn’t Change A Thing, laat Joe horen wat een fijne gitarist hij is, zijn gitaardefinitie ligt goed in de mix en zijn solo’s zijn sterk en gevarieerd.
Step It Up is een fijne boogie, er rommelt zich een fijn basloopje door het nummer, met weer dat gelaagde gitaarspel. Changed My Life is meer bluesrock, de sterke drive etaleert opnieuw het beste van Janie en Joe. Zij beiden drukken het stempel op deze cd, zij creëren een fijne sfeer waarin zij elkaar opstuwen naar sterke nummers. Er staat geen slecht nummer op.
Muzikaal hoogtepunt Freedom, gewoon schitterend, of neem Lucy Left Chicago, met een knipoog naar ZZ Top en The Beatles. Net zoals in Queen Of Fire een knipoog naar Johnny Cash zit.

Janie Cribbs And The T.Rust Band leveren een sterke en verzorgde cd af. De relaxte sfeer, de muzikale variatie en diepgang die zij neerleggen verdient de aandacht.


Tracklist:
01. Queen of Fire
02. No Shelter
03. One of These Days
04. Wouldn’t Change a Thing
05. Step It Up
06. Changed My Life
07. Freedom
08. Lucy Left Chicago
09. Meet Me Half Way
10. Medicine Show
11. Shine

Website: Janie Cribbs