Foto Recensie: James LeBlanc & The Winchesters - The Devil Between My Ears

James LeBlanc & The Winchesters  – The Devil Between My Ears
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer

Releasedatum: 30 augustus 2019

Tekst: Filip Heidinga

De Amerikaanse James LeBlanc speelt al gitaar vanaf zijn zevende en op zijn achttiende wist LeBlanc het zeker: hij wou muzikant worden. Al snel kwam LeBlanc erachter dat dat nog niet zo makkelijk was en er vele andere mensen zijn met veel talent met dezelfde droom. Aan zijn pech kwam een einde toen hij een contract tekende bij FAME. Voor FAME schreef LeBlanc veel nummers voor andere artiesten.
In 2003 probeert hij het zelf ook met het album ‘James LeBlanc’, waarom daar geen vervolg op is gekomen is mij een raadsel. Wel speelt LeBlanc al die jaren verschillende live shows en blijft hij schrijven voor andere artiesten op het FAME label.
Nu, zestien jaar na zijn debuut album, is er opeens het tweede album van James LeBlanc of toch niet? Ook al staat de naam James LeBlanc groot op de cover toch hoor je hem op veel nummers niet zingen. ‘The Devil Between My Ears’ is een echt bandalbum waar verschillende bandleden de spotlicht delen. Misschien is The Winchesters with James LeBlanc een betere naam voor de band dan andersom.

Al meer dan elf jaar vormt James LeBlanc een sterk team met Angela Hacker, zowel prive als muzikaal. Hij heeft veel nummers voor haar geschreven en ze treden regelmatig samen op. Het zal dan ook niemand verbazen dat zij de zangeres is van The Winchesters. Naast Angela Hacker spelen ook nog Brad Kuhn en Evan Lane mee in de The Winchesters. Jeugdvriend van James LeBlanc, Jimmy Nutt nam de opnames en productie voor zijn rekening.

Het album begint rustig met Neon Heart, een swingend country nummer. Na Neon Heart gaat het gas erop en razen we samen met The Winchesters over The Road. Tijdens de The Road gaat de band even helemaal los, groot is dan ook de overgang als Angela Hacker Sweet Revenge begint te zingen. Sweet Revenge is een mooi rustig nummer maar de overgang van het rockende The Road is net iets te groot.
Wat wel mooi is aan Sweet Revenge is het feit dat de titel van het album, The Devil Between My Ears, terugkomt in de tekst. De overgang naar Goodbyes is gelukkig een stuk kleiner. Goodbyes is een echt rustig country nummer. De eerste vier nummers van het album zijn allemaal in een andere style en dat hoor je ook de rest van het album. Soms zijn de overgangen wat groot maar de band wou duidelijk laten horen dat ze alles aankunnen.
Na Goodbyes gaan we weer terug naar de sfeer van The Road met Five Star Dive Bar, blijkbaar ging de rit tijdens The Road hier naartoe. Five Star Dive Bar rocked lekker en blijft de rest van de dag in je hoofd zitten. Angela Hacker neemt de microfoon weer over en zingt tijdens het nummer Alabama Child, een swingend country nummer. Het volgende nummer gaat erover dat bijna alle Amerikanen immigranten zijn, geen nummer voor Donald Trump dus.
Met Immigrant Song wil LeBlanc duidelijk een statement maken, een prachtig country nummer tot gevolg. Dan komt eindelijk iets waar ik vanaf het begin van het album al op zit te wachten, een duet tussen LeBlanc en Hacker. Dat ze dit niet meer op het album hebben gedaan is mij niet duidelijk, want dat doen ze live ook vaak. Na een aantal rustigere nummers is het weer tijd voor een swingend nummer, dit keer gezongen door Hacker.
Na Push My Buttons gaat het temp weer omlaag met The King Is in His Castle. Om daarna weer helemaal los te gaan met het rockende Damage Is Done. Het mooiste nummer heeft de band voor het laatst bewaard: Proud of My Heart gezongen door LeBlanc en Hacker samen.

Neon Heart - (Lyric Video) - James LeBlanc & The Winchesters


Tracklist:
01. Neon Heart
02. The Road
03. Sweet Revenge
04. Goodbyes
05. Five Star Drive Bar
06. Alabama Child
07. Immigrant Song
08. Soul Set Free
09. Push My Buttons
10. The King Is in His Castle
11. Damage Is Done
12. Proud Of My Heart

Website: James LeBlanc


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.