James Hunter - Minute By Minute

James Hunter – Minute By Minute
Label: Fantasy
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Taco Broekman

Minute by Minute’ is de titel van het nieuwe’, derde, album van het Engelse sextet, na de, het voor een grammy genomineerde, ‘People gonna talk’ uit 2006 en het eveneens succesvolle vervolg ‘The Hard Way’ (2008). Geproduceerd door Bosco Mann (pseudoniem voor Gabriel Roth) (Daptone Records); De sound van Bosco Mann is gortdroog, bloedje ouderwets, stijlvast en tijdloos. Alsof alles in een huiskamer is opgenomen en dat is het vermoedelijk ook, op van die enorme analoge bandrecorders.

De stem van Hunter is wel wat aan het aftakelen, maar dit betekent wel goed nieuws! Op zijn vorige platen en ook op het podium ging Hunter alles vaak een beetje te gemakkelijk af, hij was een stilist die overal doorheen gleed met een bijna gelikte manier van begaafd zingen. Dat is voorbij. Hunters stem breekt nu soms of kraakt en klinkt donkerder dan we gewend zijn.

Ideale combinatie feitelijk: die puristische en gortdroge aanpak van Roth a.k.a. Bosco Mann en de huidige doorleefdheid in Hunters zang. En de songs? Gewoon weer klasse. Ze klinken alsof ze een halve eeuw oud zijn, wat een compliment is in de soulmuziek. Hunters eerste platen zijn prettig in het gehoor liggende inkomers, met Minute by Minute gaat Hunters carrière pas echt spannend worden.

James Hunter en zijn vijf muzikale metgezellen zijn on a roll! Van Morrison over de Brit: ‘He’s one of the best voices and best kept secrets in British R&B and soul’

01 Chicken Switch
02 Minute By Minute
03 Drop On Me
04 Heartbreak
05 One Way Love
06 Gold Mine
07 Let The Monkey Ride
08 The Gypsy
09 So They Say
10 Nothin’ I Wouldn’t Do
11 Look Out
12 If I Only Knew

Website: www.jameshuntermusic.com


Ook op Blues Magazine ...