James Buddy Rogers – Everytime – Live
Format: CD / Label: JBR Records
Releasedatum: 15 januari 2019

Tekst: Bennuman

De EP van James Buddy Rogers heeft als subtitel ‘Live’ en is opgenomen in ‘The Blues Can’ in Calgary, Alberta in Canada. Een gerenommeerde jazz/blues club in Calgary waar een waslijst van bekende en onbekende namen hebben gespeeld.
Jammer alleen dat wij van dat ‘live’ niets merken behalve dan dat het volgens de hoestekst ‘raw, rough and dirty; recorded right off the board with every mistake’ zou zijn.

Geen reacties van het publiek, geen sfeer uitingen. Het had net zo goed live in de studio gespeeld kunnen zijn. Dit is niet wat ik van een live album verwacht als ik het aanschaf; mij ontgaat het nut van deze release.
Van de vijf nummers zijn drie nieuw en twee, namelijk Come Back To Me en Can’t Het You Off My Mind van zijn vorige album ‘By My Side’ uit 2016. Zoveel verschillen ze niet van de studio versie en met die ‘mistakes’ valt het wel mee.

James ‘Buddy’ Rogers speelt goed en strak en wordt prima ondersteund door Slammin’ Mike Wedge op bas en Mike Woodford op slagwerk. Zijn stem is vrij hoog, heeft een redelijk bereik, maar omdat hij weinig of geen gebruik maakt van een tweede stem wordt het wat saai op een moment.
Wat ik helaas een afknapper vind zijn de teksten. Nou vraagt een bluesnummer niet om dichterlijke uitspattingen of diepgravende ziele roerselen, maar dit is rijmelarij van de eerste orde en dus zeer voorspelbaar. Jammer, omdat het een contrast is met zijn muziek en prima manier van spelen.

Een leuk album voor de fans, ik wacht liever op de opvolger van zijn album ‘By My Side’.


Tracks:
01. Puddle Jumper
02. Come Back To Me
03. Everytime
04. Can’t Get You Off My Mind
05. All I Need

Website: James ‘Buddy’ Rogers


Ook op Blues Magazine ...