J. Lee And The Hoodoo Skulls – J. Lee And The Hoodoo Skulls (EP)
Format: CD – LP – Digital / Label: Slapback Records
Releasedatum: 22 juni 2018

Tekst: Paul op den Kamp

Wat verwacht de luisteraar precies bij deze bandnaam? De muzikale neefjes van Dr John, muzikanten uit Lousiana gedrenkt in de voodoo of rockers uit het Britse Surrey. Niet dat het eigenlijk veel zegt over de band en haar muziek. De band speelt in de basisopstelling van twee gitaren, bas en drums . De band zegt op haar website het volgende over zichzelf ‘Formed early 2016 J Lee and The Hoodoo Skulls are an explosive, instantly addictive blues rock band from Surrey.

In (maar) vier liedjes knallen J Lee en de zijnen uit je speakers, swingende en stevige rock vergelijkbaar met een band als The Black Keys. Voortdenderende, grote songs met een direct herkenbaar refrein aangevuld met stevige gitaarsolo’s. Een keer de EP draaien is genoeg om direct liefhebber te worden.

Als is de vraag of de band op een volledig album de spanningsboog op dezelfde manier kan vasthouden. Hoe goed de EP is, het blijven wel een beetje dezelfde liedjes. Flink riff gevolgd door refrein, gevolgd door gitaarsolo, gevolgd door couplet, bridge, nogmaals herhaling couplet en zo voort en zo voort.  Het geheel blijft te netjes, onder de bovenste laag ruigheid schuurt het niet. Onder het grote rock gebaar lijkt geen rauwe emotie te zitten maar voornamelijk gevoel voor refreinen en melodie. Uiteraard niet verkeerd maar niet echt passend bij de woorden explosief en blues uit de eigen omschrijving van de vier heren.

Tegelijkertijd, wie weet hoe de band zich nog kan gaan ontwikkelen, wie weet schrijven we op deze website enthousiast over de volgende volledige albums van J.Lee. Legio voorbeelden in de popmuziek van beginnende bandjes waar in eerste instantie negatief op werd geageerd, een zeker bekend bandje uit Liverpool als bekendste voorbeeld.


Tracklist:
01. 2 Bit Lovers
02. Black Moon
03. Electric Blue
04. Woman

Website: J. Lee And The Hoodoo Skulls

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by