Izzo Blues Coalition – Complicated Man
Format: CD – Digital / Label: Tab Recordings
Releasedatum: 26 april 2019

Tekst: Peter Marinus

Gitarist Tino Izzo is in Canada een behoorlijk grote naam. Hij bracht daar al menig soloalbum uit met daarop een combinatie van pop en rock. Daarnaast componeerde, produceerde en speelde hij op albums van artiesten als Céline Dion.
En hij is nu onder de naam Izzo Blues Coalition terug gekeerd naar de blues. En daar worden alle bluesrock liefhebbers gegarandeerd erg vrolijk van want het debuutalbum staat vol met keiharde, duidelijk door Jimi Hendrix geïnspireerde bluesrock.
Tino wordt op het album bijgestaan door drummer Bob Telaro, die moeiteloos om weet te gaan met zowel funky grooves als log pompende bluesrock. Op bas gitaar speelt Tino zelf en gast bassist Momo (Michael Laredo) op Overkill and Like You Do.

De band beukt er meteen stevig op los in het funky Overkill. Een buesrock nummer in het groovende straatje van Chris Duarte, vol met kreunend en gierend gitaarwerk. Ship’s Going Down is daarna een duidelijk door Hendrix geïnspireerde harde lome shuffle waarin Tino’s vervormde zang psychedelisch aandoet. Dit nummer heeft wat “Manic Depression” trekjes. Tino slingert er met het grootste gemak de meest snelle en hard schroeiende gitaarlicks uit.
In het hoekige funky Like You Do wordt het Hendrix geluid gemengd met het funky geluid van Living Colour met wederom, haast gefluisterde, psychedelische zang. Het hevig gonzende en stampende Tell It Like It Is is een boogie die klinkt als een bluesy versie van Marc Bolan’s T.Rex. In de luie funky blues Complicated Man switch Tino moeiteloos van jazzy licks naar vlammend bluesy Hendrix gitaarwerk.
Mercy is een pompende uptempo rocker waarover ook nog eens lekker funky grooves uitgestrooid worden. Een soort funky “Spanisch Castle Magic” is het resultaat. De boogie slaat vervolgens weer toe in No Sugar. Rauw en sompig in de beste ZZ Top traditie met snijdend gitaarwerk. The Measure Of A Man is de ballad van dit album. Een ballad in een “Angel” (Hendrix) stijl met hemels huilend gitaarwerk. Dan wordt er weer vol gas gerockt in Pork Chops N’Apple Sauce. Een instrumentaal nummer met razend beukende drums en ranzig gitaarwerk.
Het album wordt afgesloten met de hilarische cover van het K.C. & The Sunshine Band nummer That’s The Way dat hier als een heerlijk vette funky bluesrocker klinkt. “That’s The Way I Like It Ah Ha Ah Ha”…..inderdaad!!!

Dit album van Izzo Blues Coalition zal door de liefhebbers van het harde bluesgitaarwerk juichend binnen worden gehaald. Een album zonder missers, met alleen maar knallend gitaarwerk!


Tracklist:
01. Overkill
02. Ship’s Going Down
03. Like You Do
04. Tell It Like It Is
05. Complicated Man
06. Mercy
07. No Sugar
08. The Measure Of A Man
09. Pork Chops N’Apple Sauce
10. That’s The Way

Website: Izzo Blues Coalition

Lees ook :

Geen berichten gevonden.