Imelda May – Life. Love. Flesh. Blood
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Decca Records
Releasedatum: 7 april 2017

Tekst: Bennuman

De Ierse zangeres Imelda May en multi-instrumentaliste, zij speelt gitaar, basgitaar en de Ierse bodhran, heeft na drie jaar haar vijfde album afgeleverd. Een prachtig, divers album, maar daarover later.

Hoewel zij al op haar zestiende optrad in de clubs van Dublin en daar opviel door haar prachtige stem, begon zij haar professionele carrière in 2003, dus pas dertien jaar later, met een eigen band en een eerste album ‘No Turning Back’, onder haar eigen naam Imelda Clabby. Daarna ging het heel snel met Imelda. De lijst met grote namen waar zij mee heeft gewerkt en opgetreden  is zonder meer imposant. Bijvoorbeeld Bono, Jools Holland, Jeff Beck, Jamie Cullum en Lou Reed. Zij is zeer populair in Ierland en verschijnt vaak op televisie in talkshows in Engeland en Amerika.

Ze heeft een zeer innemende persoonlijkheid, humor en een indrukwekkende stem die alleen maar beter schijnt te worden. Een stem die uniek wordt genoemd, maar ook vaak wordt vergeleken met jazz zangeressen als Billy Holliday, niet de minste dus.

Een veelzijdige stem ook, zoals te horen is op haar laatste album ‘Life. Love. Flesh. Blood’, wereldwijd gereleased op 7 april jl.
Op dit album werkt zij samen met T Bone Burnett die ook het hele album geproduceerd heeft. Op creatief vlak wordt zij bijgestaan door Bono.
De songs op het album zijn sterk gekleurd door de echtscheiding met gitarist Darrel Higham die enige tijd daarvoor plaatsvond. Zoals bijvoorbeeld goed te horen is in nummers als Black Tears met Jeff Beck op gitaar, Leave Me Lonely en When It’s My Time met Jools Holland op piano.
Maar als je goed luistert zit de pijn eigenlijk wel in alle nummers, echter zonder dat het ooit sentimenteel wordt. Voor het eerst is het rockabilly genre waar ze bekend mee geworden is nauwelijks meer te horen, behalve dan in Bad Habit, en heeft plaats gemaakt voor stijlen als blues ballads, een vleugje gospel, soft rock en akoestisch.

Echt een pracht album van een zangeres met een grootse stem. Als je Imelda nog niet kent, doe jezelf dan een plezier, neem een uur de tijd en beluister het hele album. Ze zal zeker indruk op je maken.

Tracks:
01. Call Me
02. Black Tears
03. Should’ve Been You
04. Sixth Sense
05. Human
06. Bad Habit
07. Levitate
08. When It’s My Time
09. Leave Me Lonely
10. The Girl I Used To Be
11. The Longing

Website: Imelda May


Ook op Blues Magazine ...