Huey Lewis and The News - Soulsville

Huey Lewis and The News – Soulsville

Formaat : CD
Label : W.O.W. Records / Rough Trade
Release : Oktober 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Tom Moerenhout

Huey Lewis and the News, wie herinnert zich niet de jaren 80 hits; “The Power of Love” , “Hip To Be Square” en “I want a new drug” die als pik-in-blauwdruk fungeerde voor de hit-titelsong van de film “Ghostbusters”.

Al hoor je niet zoveel meer van Lewis en zijn band, hij heeft toch maar mooi in al die tijd 20 miljoen geluidsdragers verkocht en spelen ze toch nog zo’n 100 keer per jaar.

Na een stilte van 9 jaar heeft de groep in de legendarische Ardent Studio in Memphis een prachtig eerbetoon aan de beroemde Stax-soul op genomen met de originele Stax-Recordblazerssectie in de vorm van de CD; “Soulsville”.

Ook al staat Huey meer bekend als Pop- en zelfs Bluesmuzikant, je hoort dat hij met het opgenomen scala songs teruggaat naar zijn roots.

Het meest geslaagd zijn de meer melodieuze tracks; opener ‘Don’t Fight It’ (Wilson Picket) , ‘Got to You Get Off My Mind’ en ‘Cry to Me’ , (allebei Solomon Burke) ‘Just One more Day’ ( Isaac Hayes ) en ‘Respect Yourself’ (Staple Singers)

Ook al is de inmiddels 60 jarige Lewis een stuk ouder dan in zijn hitdagen, zijn stem, die mij altijd een grijns bezorgt en vraag me niet waarom, heeft hij nog steeds goed onder controle en wat een geweldige band, koortje en productie van Jim Gaines.
Voor de liefhebbers van old-school SOUL een aanrader !!

Tracks

Don’t Fight It
Got To Get You Off My Mind
Free
Respect Yourself
Cry To Me
Just One More Day
Never Found a Girl
Soulsville
Little Sally Walker
I Want To (Do Everything For You)
Just The One (I’ve Been Looking For)
Don’t Let The Green Grass Fool You
Never Like This Before
Grab This Thing

Website : www.hueylewis.com


Ook op Blues Magazine ...