Hucknall – Tribute to Bobby

Drager: CD (12 tracks, totale lengte 37:35 min) + DVD bij de deluxe edition (Documentaire van 17 min., gefilmd in Memphis, Tenessee in November 2007)
Label: V2 Records
Release datum: mei 2008

website Mick Hucknall: http://www.mickhucknall.com

Tracks

Disc: 1 (CD)
1. Farther Up The Road
2. Ain’t That Lovin’ You
3. I’m Too Far Gone (To Turn Around)
4. Poverty
5. Yolanda
6. Stormy Monday Blues
7. I Wouldn’T Treat A Dog (The Way You Treated Me)
8. I’ll Take Care Of You
9. Chains Of Love
10. I Pity The Fool
11. Cry, Cry, Cry
12. Lead Me On

Disc: 2 (DVD) – alleen bij deluxe edition
1. Documentary DVD Filmed in Memphis, Tennessee in November 2007

Hucknall – Tribute To Bobby Documentary Trailer

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=qpQx4vr_Oxw 300 250]

De Britse zanger Mick Hucknall van de groep Simply Red, heeft een nieuw soloalbum opgenomen dat een eerbetoon is aan de muziek van de Amerikaanse soul & bluesartiest Bobby “Blue” Bland.
Bland, die belangrijk was voor zijn soulvolle stijl met een gospelkantje, werd opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame in 1992, en verdiende een Grammy Lifetime Achievement Award in 1997.

Deze cd is de eerste release voor Hucknall, sinds het bericht dat zijn groep Simply Red in 2009 zal opgedoekt worden, na een vijfentwintig jarig bestaan.

Recensie voor Hucknall – Tribute to Bobby
— door MP
Mick Hucknall - Tribute to Bobby (2008)Tribute to Bobby is een mooi album geworden van Mick Hucknall. Het is een ode aan de soul en blues van Bobby ‘Blue’ Bland, de in de jaren 50 beroemde Amerikaanse soul & bluesartiest.

De songs op dit album klinken voor mij meer als ouderwetse, heerlijke soulmuziek met hier en daar wat bluesgeluiden. Dit komt waarschijnlijk omdat alle nummers bewerkt zijn door Hucknall en daardoor meer een soulgeluid hebben gekregen. Hij zingt vrij ingetogen met soms een uithaal. Dat had hij van mij vaker mogen doen. Gelukkig kan het album ook de goedkeuring van Bobby himself wegdragen. De heren hebben elkaar ontmoet en Bland vond het prachtig dat Hucknall z’n eigen geluid aan zijn muziek heeft gegeven.
Een raar dingetje: Simply Red bestaat niet meer, maar met welke mensen heeft Hucknall deze cd gemaakt? De bandleden van – je raadt het al – Simply Red.

Kortom: Een mooi solo-debuut wat met een gerust hart ook gekocht kan worden door Simply Red-fans: de muziek komt erg overeen met Mick’s oude band!


Ook op Blues Magazine ...