Howlin` Sun – Westbound (Single)
Format: CD (Single) – Digital / Label: Apollon Records
Releasedatum: 11 januari 2018

Tekst: Wim Velderman

Je wordt toch maar flink in de watten gelegd door Blues Magazine: op 2 januari schreef Peter Marinus een puike recensie over het album van Howlin` Sun en dan een paar weken later, mag ik ook een (uiteraard subjectieve) mening geven over de nieuwe single van de band getiteld Westbound. Blues Magazine informeert muziekliefhebbers graag, wil graag ook respons en is altijd op zoek naar liefhebbers van dit genre die een bijdrage willen leveren.
Naar aanleiding van de conclusie van Peter Marinus ben ik ook gaan luisteren op de manier van “im Westen nichts Neues”( Remarque schreef een klassiek boek en roots van Remarque vind je in Osnabruck, tachtig kilometer over de grens bij Oldenzaal, maar dat terzijde).
De band speelt een fraai stukje rock a la de seventies, maar weet wel te boeien. Niet in de laatste plaats doordat ze weten hoe ze hun instrumenten moeten bespelen, hoe je een mix maakt en prima tekst. Dat deze Noorse band graag naar het westen lonkt, snap ik wel. Daar moeten ze het van hebben; daar is de markt voor optredens, verkoop en merchandising. De single kun je rustig via één of ander platform aanschaffen en wil je zo’n band steunen wellicht meer nummers of een hele cd.

Jaren 70 rock die klinkt volgens de normen van 2018. Niks mis mee. Veel plezier “Im Westen”.


Track:
01. Westbound

Website: Howlin` Sun

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by