Recensie: Howlin’ Ric & The Rocketeers – Tears Before Bedtime (EP)

Howlin’ Ric & The Rocketeers – Tears Before Bedtime (EP)
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 9 augustus 2017

Tekst: Peter Marinus

De combinatie van rock & roll en rhythm & blues is een combinatie, die in de rockgeschiedenis al heel wat prima muziek heeft opgeleverd. Denk alleen maar eens aan The Paladins, The Blasters en zelfs The Fabulous Thunderbirds. En dit keer komt die mix uit Leeds, Engeland. Van de band Howlin’ Ric & The Rocketeers. Zij hebben hun tweede EP uitgebracht, na de eerste ‘Cannonball’ uit 2016. Hun tweede is live opgenomen in Sugar Ray’s Vintage Studio en voorzien van een mono geluid. De zes nummers op de EP klinken lekker rauw en levendig.

De opener Secrets & Lies vlamt behoorlijk. Een rocker in de beste Paladins traditie met een knorrende sax van Ben Powling en messcherpe gitaarsolo van El Nico. De band bestaat verder trouwens uit Holwin’ Ric op zang en gitaar, Adam Richards op staande bas en drummer Jack Amblin.
In Danger In The Woods zit een Bo Diddley beat verstopt. Een ogenschijnlijk simpele rocker maar oh, zo swingend! Mede door de saxofoon krijgt dit nummer een authentieke 50’s sound. Opvallend is de Mexicaans-achtige gitaarsolo. De mannen rusten even uit in de loom wiegende ballad Kiss Me Sometime. Een melancholiek nummer dat zo uit het Richie Valens songbook had kunnen komen.
Daarna rocken ze er weer op los met You Ain’t Gonna Leave een rocker met een Los Lobos geluid (uit hun beginjaren dan). Can’t Do Right For Doing Wrong is een onstuimig swingende rocker, ingeluid door venijnige gitaarlicks. El Nico laat zich weer van zijn scherpste kant horen in zijn solo.
Tot slot staat de rockabilly voorop in One Last Drink. Voorzien van een flinke klodder rhythm & blues en garage rock geluid. Een echte wilde rocker!!!

Na twee EP’s zou ik wel eens een heel album willen horen van deze wilde Britten. De EP’s hebben mij voorlopig al overtuigd van het feit dat we er weer een swingende rhythm & blues band bij hebben.

Tracklist:
01. Secrets & Lies
02. Danger In The Woods
03. Kiss Me Sometime
04. You Ain’t Gonna Leave Me
05. Can’t Do Right For Doing Wrong
06. One Last Drink

Website: Howlin’ Ric & The Rocketeers

28 december 2017|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe