Homemade Jamz Blues Band

Homemade Jamz blues band – Mississippi Hill Country
Eigen beheer
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Hans Wolven

Gaat lekker van start. Lekkere stuwende gitaar en een echte bluesstem. Niet teveel geforceerd, het loopt perfect. Buy one Get one free. Koop er 1 en krijg er 2 zou ik zeggen. Dit is echte blues zoals dat moet zijn. Red eye Flight geeft een perfecte opening. Gaat goed van start. Het begint relaxed en het wachten is op de echte start. Het bouwt een spanningsveld op.

Heartless. De bas begint dit nummer en dan de drums. De gitaar geeft wat rustige rifjes. Zodra er diverse akkoorden zijn gepasseerd komt de zanger. Hij huilt in feite mee. Prima gedaan. Times are changin gaat perfect van start en er wordt goed gespeeld. Je verwacht dat er nog meer leuks voorbij komt. Hier zit ook weer een spanningsveld in en ook weer uitstekend gespeeld.

Nothing stays the same gaat verder zoals ik dat wel had verwacht. Ingetogen en lekker lopend. Absoluut niet verkeerd. Let you go. Even een ander geluid. De gitaar geeft nu juist de sfeer weer. De rifjes komen goed tot hun recht. De zanger zingt en haalt uit, maar wel op een ingetogen manier. Even een extra compliment voor de gitarist. Mississippi Hill Country, het titelnummer van deze schijf, klinkt wat eentonig. Het had voor mij wat meer in een melodielijn gespeeld mogen worden. Klinkt in mijn oren zoals de Bintangs vroeger speelden.

If home is where the heart is laat horen dat we hier te maken hebben met echte muzikanten. Prima op elkaar ingespeeld. De zanger die op het juiste moment uithaalt. So many tears. Roling and Tumblin zou ik zeggen. Het heeft er wel iets van weg. Maar deze jongens geven er toch een andere invulling aan. Aint no sunshine is een nummer dat bij velen bekend zal zijn. Maar hier wordt het gespeeld door een bluesband. En niet verkeerd. Een moeilijk nummer om te zingen, maar het gaat hier perfect.

Doing my thing. We lopen al weer tegen het eind van deze schijf. Wat ik tot nu toe heb gehoord, klinkt zoals het moet zijn. Blues, gezongen en gespeeld zoals het recht uit het hart komt. Prima nummer. Hooks loopt lekker. Prima op elkaar ingespeeld. Rollende tonen. Een drijvende Hammond. Love doctor is het laatste nummer van deze perfecte schijf. Geeft de luisteraar waar hij recht op heeft. Een toegift op de acoustische gitaar. Prima de luxe.

Ik wacht op de volgende schijf van deze groep.

1. Buy One Get One Free
2. Red Eye Flight
3. Heartless
4. Times Are Changing
5. Nothing Stays the Same
6. Let You Go
7. Mississippi Hill Country
8. If Home Is Where the Heart Is
9. So Many Tears
10. Ain’t No Sunshine
11. Doing My Thing
12. Hooks
13. Love Doctor (Acoustic)


Ook op Blues Magazine ...