Foto Recensie: Hollow Coves - Moments

Hollow Coves – Moments
Format: CD – Digital / Label: Nettwerk Records
Releasedatum: 18 oktober 2019

Tekst: Peter Marinus

Maak je maar op voor een langdurige muzikale knuffel, die je wordt aangeboden door het duo Hollow Coves uit Brisbane, Australië. Een knuffel, die maar liefst elf nummers lang duurt en waarin het duo Ryan Henderson en Matt Carins je troost, hoop, warmte en licht biedt.
Het duo debuteerde in 2017 met de EP ‘Wanderlust’ en heeft nu hun eerste album uit, geproduceerd door Chris Bond, die werkte met o.a. Ben Howard en Xavier Rudd.

De elf nummers op het album vallen allemaal onder de noemer weelderige, intieme folkpop met een geluid waarin de beste elementen uit het werk van Coldplay, Elbow, Ben Howard en zelfs Duncan Laurence verwerkt zitten. Een stijl, die momenteel razend populair is. Ik snap dat wel want in deze harde tijden heeft de jonge generatie een grote behoefte aan dit soort warme muziek.

Het openingsnummer Anew komt via zachte synthesizerklanken je gehoorgangen binnen zweven. Een weelderige ballad met hemelse zang, die aan Simon & Garfunkel doet denken. Moments klinkt door de sprankelend tokkelende akoestische gitaar ietsjes meer folky. Een intieme ballad met wederom een ontspannen zwevend geluid.
En dat ontspannen geluid houdt maar niet op want de melancholieke ballad When We Were Young klinkt zeer intiem met zijn zachte stemmige strijkers. Borderlines is een sprankelend folkpop nummer. Een uitstekend voorbeeld van een nummer, dat ik zo de hitlijsten zie bestormen en door het frisse tintelende geluid totaal niet zou misstaan tussen de wegwerp pop die normaliter de hitlijsten bevolkt. Na de breekbare en ingetogen ballad The Open Road volgt het loom deinende Adrift. Een nummer met een ambient-achtig warm geluid. Patience heeft een melodie en sfeer die gelijk aan het geluid van Duncan Laurence doet denken, dus weldadig, rustgevend, warm en mystiek. In de intieme voortzwevende ballad Ran Away duikt even een zacht twangende elektrische gitaar op. Beauty In The Light is voorzien van statige strijkers wat het weldadige geluid alleen maar ten goede komt. Na het mystieke Notions wordt het album afgesloten met Pictures en ook dit nummer klinkt warm en zwevend. Als de elf nummers zijn afgelopen laat het duo je los en voel je je heerlijk ontspannen.

Dit duo, Hollow Coves, gaat groot worden. Het feit dat hun twee Nederlandse concerten in de Vondelkerk in Amsterdam op 11 en 12 november a.s. nu al zijn uitverkocht is daar een levend bewijs van. Volgende jaar maar eens op Pinkpop?


Tracklist:
01. Anew
02. Moments
03. When We Were Young
04. Borderlines
05. The Open Road
06. Adrift
07. Patience
08. Ran Away
09. Beauty In The Light
10. Notions
11. Pictures

Website: Hollow Coves

Data:
11.11 – Vondelkerk, Amsterdam
12.11 – Vondelkerk, Amsterdam


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.