Hill Country Revue – HCR III
Format: CD – Digital / Label: Diamond D Records
Releasedatum: 10 juli 2018

Tekst: Peter Marinus

Weest niet bevreesd, mijn mede BluesRockers!!! We hebben hier namelijk niet te maken met een aantal boerenzoons uit de Appalachen, die hier een country album hebben afgeleverd. Neen! We hebben hier te maken met de band Hill Country Revue, opgericht door Cody Dickinson, gitarist van The North Mississippi Allstars!
Samen met Kirk Smithhart (gitaar), David Mason (drums), Doc Samba (bas) en “Dixie” Dan Coburn (zang, harmonica) hebben Cody met zijn band hun derde album afgeleverd. Een album met een harde funky variant op de Southern rock. De Southern rock invloeden komen met name van het weergaloze gitaarspel van gitaristen Cody en Kirk Smithhart.

De toon wordt gelijk gezet in Intro In D. Een lui hard funky Southern rocknummer met een rauw snijdende slidegitaar en huilende harmonica. Een korte maar krachtige instrumental met weergaloos gitaarwerk. De band gaat even funky verder met de vet groovende shuffle Feel It waarin met name het snijdende gitaarwerk en de broeierige harmonica opvallen. “How you feelin’? Feelin’ good?” . Nou, ik dacht het wel!!! We Don’t Care is daarna een lompe, logge funky bluesrocker met rauwe gitaarduels. De funk blijft aanwezig in de groovende shuffle Feeling The Blues, dat heerlijk lui voortswingt. In Backroad neemt de band even wat gas terug voor een soulvolle ballad, die wel wat weg heeft van Donny Hathaway’s “The Ghetto”.
Daarna volgt de messcherpe voortdreunende blues van I Play The Blues met superrauw gitaarwerk en huilende harmonica. De funkmachine wordt dan weer aangezet in de vette grooves van Gave Me The Blues. In Nightmare Riding My Back lijkt de band wat moeite hebben om het nummer aan de gang te krijgen. Met behulp van de bronstig huilende harmonica lukt het dan toch om een een sompige slowblues te beginnen. De lome funky rocker We Don’t Stop heeft een hoog soulgehalte en klinkt alsof er tijdens het jammen ineens een lekker funky nummer ontstond.
In de afsluiter It’s Going Down lijkt Prince even uit de Hemel teruggekeerd te zijn om het nummer van een “1999” sausje te voorzien.

Liefhebbers van het betere gitaarwerk en van Southern rock kunnen dit prima album blindelings gaan aanschaffen!


Tracklist:
01. Intro In D
02. Feel It
03. We Don’t Care
04. Feeling The Blues
05. Backroad
06. I Play The Blues
07. Gave Me The Blues
08. Nightmare Riding My Back
09. We Don’t Stop
10. It’s Going Down

Website: www.facebook.com/HillCountryRevue