Heigh Chief. – Change Of Heart (single)
Format CD – Digital / Label: Cracker Factory Music
Releasedatum: 29 april 2019

Tekst: Fons Delemarre

Wat een potentie heeft die band! Hun laatste album heb ik besproken in BM (recensie), en nu is er een nieuwe single (‘Change Of Heart’) en een tour met één (1! Raar, maar waar!) optreden in Nederland, in Breda.
En dat terwijl Heigh Chief. onveranderlijk fraaie, vintage, meerstemmige, southern rock geïnspireerde blues, bluesrock, rockblues blijft maken. De single is gelukkig een voorbode van het nieuwe album. Wat moet er toegevoegd worden aan dat album? Niet de Little Feat-sound: zowel qua composities als qua zang en muzikale invulling zit dat wel goed. Wat dan wel?
Wat mij betreft langere solo’s/jams, misschien wel een scheutje Grateful Dead. Of een vleugje Lynnyrd Skynnyerd, met dubbel gitaarwerk. En misschien nog een extra solo-gitaar erbij (line-up a la Allmann Brothers of meer recent: Delta Moon).
Het zou allemaal prima kunnen passen bij deze fantastische, integere, Noorse bluesband. Kortom: wat een potentie heeft die band. Ben je wakker, Johan? Volgende jaar ligt dat nieuwe album er en zul je je schoenen opeten als je ze niet naar Grolloo hebt laten komen….


Track:
01. Change Of Heart

Website: Heigh Chief.


Ook op Blues Magazine ...