Heather Newman – Rise From The Flames
Format: CD – Digital / Label: VizzTone Label Group
Releasedatum: 5 juli 2019

Tekst: Peter Marinus

Het vrouwelijke blues(rock)kamp blijft maar groeien en zolang dit gebeurt met albums als het tweede album van Heather Newman zal je mij totaal niet horen klagen. Heather uit Kansas City debuteerde in 2017 met haar album ‘Burn Me Alive’ waarmee zij veel lof oogstte en ook de nodige bluesprijzen binnen sleepte zoals twee Blues Blast Music Awards.
Er wordt altijd gezegd dat een tweede album altijd het “lastige” album is maar daar heb ik dan niets van gemerkt want ook Heather’s tweede album mag er zijn!

De zangeres-bassiste wordt begeleid door gitarist Keith Ladd, toetsenist Ryan Matthews en drummer Adam Watson en ze opent het album met de lui pompende bluesrock shuffle I’m Coming For You. Hier valt het rauwe stemgeluid van Heather op. Haar zang zit ergens tussen Beth Hart en Alannah Myes in. Gitarist Keith Ladd is te horen met schrijnend hard gitaarwerk.
Dan is het tijd voor soepel groovende funky blues in Zakary. Een nummer met blazers waarin het rockgehalte ingeruild is voor een hoog soulgehalte. In de pompende slowblues She Sure Looks A Lot Like Me klinkt Heather vocal behoorlijk fel a la Beth Hart terwijl Keith Ladd wederom opvalt met zijn vlammende gitaarsolo.
You Mean To Tell Me heeft door het gebruik van de elektrische piano van Ryan Matthews  een Doors-achtig geluid. Een psychedelisch wiegend nummer met “Take Five” (Dave Brubeck)-achtig drumwerk van Adam Watson. Heather blijft nog even doordeinen in het intieme Rise From The Flames . In de soulvolle bluesballad Water And Wine is behoorlijk geleend van “Come Together” van The Beatles met een zeer broeierig resultaat.
Er staan flink wat funky nummers op het album zoals het hoekig groovende Lonely On Beale met een priemede gitaarsolo en soulvolle blazers. Ook Coming Home is funky. Een losjes swingend bluesrocknummer met een “Hard To Handle”-achtige groove en Steve Cropper-achtig funky gitaarwerk van Keith Ladd. His Soul is een zweterig, lui pompend nummer met een “Black Velvet” of “Amos Moses”-achtig geluid. In het akoestische Take It Slow zit Heather in een ingetogen en intiem Beth Hart sfeertje terwijl in What Goes Around wat latin invloeden ppduiken via de piano.
Heather neemt in That’s All op zeer soulvolle wijze afscheid van mij en laat mij met een zeer voldaan gevoel achter.

Een heerlijk tweede album van Heather Newman!


Tracklist:
01. I’m Coming For You
02. Zakary
03. She Sure Looks A Lot Like Me
04. You Mean To Tell Me
05. Rise From The Flames
06. Water And Wine
07. Lonely On Beale
08. His Soul
09. Take It Slow
10. Coming Home
11. What Goes Around
12. Cheapshot
13. That’s All

Website: Heather Newman


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.