Heart – Live In Atlantic City
Format: LP – CD – DVD – BluRay / Label: EarMusic – V2 Records
Releasedatum: 25 januari 2019

Tekst: Joop van Rossem

‘Live In Atlantic City’ is bij lange na niet het eerste live document van de dames Ann en Nancy Wilson; in 2016 verscheen nog ‘Live At The Royal Albert Hall’ waarop de band samenwerkte met het Royal Philharmonic Orchestra.
Onderhavig album is echter weer een onvervalste rockplaat die al in 2006 werd opgenomen voor het programma Decades Rock Live dat op de Britse zender VH1 werd uitgezonden. Toch is het wederom een lekker plaatje waarop de Wilsons niet louter kiezen voor de grootste hits maar ook fijne albumtracks inzetten. Opvallend is het grote aantal gastmuzikanten dat komt opdraven zoals Dave Navarro (Red Hot Chili Peppers), countrydames Carrie Underwood en Gretchen Wilson en singer-songwriter Rufus Wainwright.
Meest in het oog springt echter de aanwezigheid van enkele Alice In Chains-leden, Phil Anselmo (Pantera) en Duff McKagan (Guns ’n Roses) die tesamen met de Canadese zusjes Alice In Chains-klassiekers Would ? en Rooster uitvoeren.
Ook Led Zeppelin wordt niet vergeten met twee fijne interpretaties van Rock ’n Roll en Misty Mountain Hop. Die tracks met hun sterke eigen liveversies van Crazy On You, Straight On, en de dampende apotheose Barracuda, met alle gasten tegelijk op het podium, zorgen ervoor dat dit album niet kan worden weggezet als een overbodig tussendoortje.


Tracklist:
01. Bébé Le Strange
02. Straight On
03. Crazy On You
04. Lost Angel
05. Even it Up
06. Rock ’n Roll
07. Dog And Butterfly
08. Would ?
09. Rooster
10. Alone
11. Magic Man
12. Misty Mountain Hop
13. Dreamboat Annie
14. Barracuda

Website: Heart


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.