Haole Kid Local Boy Blues Project – No Better Place To Be
Format: CD – Digital /
Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 29 september 2018

Tekst: Jos Verhagen

‘No Better Place To Be’, dat kan ik me voorstellen. Haole kid Local Boy Blues Project komt uit Hawaï. En wat ik me nog kan herinneren van Magnum PI, een detective serie uit de jaren tachtig, is dat het me wel een mooie plek lijkt. Een fijn plekje om een heerlijk potje gruizige blues te maken.
Dat is wat Kelly Howerton, The Haole Kid – vocals, guitar. Marino Regalado, The Local Boy – drums, percussion, vocals’. Danilo Maziero, O Gringo – harmonica, percussion, vocals en Aaron Loeser, The Counselor – bas hier doen, en onwillekeurig moet ik aan de Rolling stones denken.

Dat rauwe ongepolijste wat de Stones in hun vroege jaren ook hadden dat is wat je in de eerste nummers op deze cd aantreft. Een nummer als Money Bird, met lekker uptempo drumwerk. Een harmonica trein als beginnetje opent dit nummer waarna de mondharmonica en een lekkere dobro slide solo de toon van deze cd zet. Carpal Tunnel, subtiel begeleidt door een zachte drum en wat mondharmonica, het rauwe stemgeluid van The Haola Kid, en ingetogen gitaar, een fijn nummer.
Bluesy White Boy
daarentegen is echte blues en het beste nummer op deze plaat opent met een vette slide en hier hoor je Muddy Waters “Mannish Boy” als basis. The Haola Kid en O’Gringo trekken de slide en de mondharmonica ongenadig door.
Alternative Facts, een actueel thema, ook zo’n fijn nummer lekker rauw haast bluespunk. Niet vies wat ruige uitspraken is The Luxury Of Apathy. Door de invloed van de piano meer een Southern rocker met een knallende mondharmonica solo van O’Gringo. Goodbye Baby Mama, is een nummer waar die slide weer om de hoek komt zetten maar na dit nummer is de koek wel zo’n beetje op. Dan ga je je ergeren aan die rauwe soms ongecontroleerde stem van The Haola Kid en wordt de muzikale kwaliteit er ook niet beter op. Mama Save Me daargelaten. Daar komt het geheel weer tot leven. Maar bij de solo in de slowblues Since I Had The Blues, daar kan ik me toch niet aan een paar valse noten onttrekken.
Nu kun je rauw en ongepolijst ook te ver doortrekken en dat is jammer, want in potentie zit er wel wat in de muziek die Haole Kid Local Boy Blues Project maken. Een EP was in dit geval beter geweest.


Tracklist:
01. Money Bird
02. Carpel Tunnel
03. Bluesy White Boy
04. Alternative Facts
05. The Luxury of Apathy
06. Goodbye Baby Mama
07. No Better Place to Be
08. Cock Roach Kid
09. Can’t Buy Soul
10. Mama Save Me
11. Since I Had the Blues
12. Plastic Lei
13. My Sunshine

Website: Haole Kid Local Boy Blues Project