Hannah Wicklund & The Steppin Stones – Hannah Wicklund & The Steppin Stones
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Strawberry Moon
Releasedatum: 26 januari 2018

Tekst: Peter Marinus

Via dit album dient zich wederom een zangeres aan, die zich met stevig rock werk bezighoudt. Ik heb het over Hannah Wicklund & The Steppin Stones. Deze schoonheid, die naast zingen ook nog eens een behoorlijk potje gitaar kan spelen werd geboren in South Carolina en woont tegenwoordig in East Nashville. Hannah is nog maar twintig jaar oud maar vormde deze band al op haar achtste!!
Wat ik dan vreemd vind is het feit dat je nergens kan terugvinden wie haar band, The Steppin Stones, vormen. Zelfs niet op haar eigen website! In de pers is Hannah al vergeleken met Susan Tedeschi en Chrissie Hynde. Dit is naar mijn mening een ietwat vreemde combinatie, die niet terug te horen is op dit album, haar derde album.
Luisterend naar het album komen bij de klanken van de stevige dames Beth Hart, Allanah Myles, Melissa Etheridge of zelfs Alanis Morissette boven drijven. Met hier en daar een bluesy randje.

De single van het album, Bomb Through The Breeze, is een stevig rockend classic rock nummer met Led Zeppelin invloeden. Voor haar leeftijd heeft Hannah al een flink rauwe, volwassen stem en zij gooit haar wah wah gitaar hier in de strijd met een dreunend hard nummer als resultaat. Ghost is daarna een ontspannen funkend dreigend nummer. In het mid-tempo Looking Glass moest ik aan Pat Benatar denken. Hannah valt hier op met een vlammende gitaarsolo.
Daarna volgen twee nummers waarin de Melissa Etheridge invloeden overduidelijk zijn, namelijk in het funky Mama Said en het opzwepende On The Road. De blues is aanwezig in het pompende Crushin’ waarin Hannah messcherp op haar gitaar te horen is. Ook de ballad Strawberry Moon heeft een bluesy geluid met uitmuntende zang van Hannah. Haar gekwelde zang lijkt uit haar tenen te komen. Voor mij mag de opwindende en aanstekelijke rocker Too Close To You de volgende single worden.
Hannah kan ook vrij breekbaar en intiem uit de hoek komen blijkens de ballad Meet You Again dat over gaat in een zwaar pompende rocker, en met name in de intieme ballad Shadow Boxes And Porcelain Faces, dat het album af sluit.

Ik ben benieuwd hoe de carrière van deze zangeres gaat verlopen. Met dit album zal zij de fans van stevige vrouwelijke rock in elk geval voor zich kunnen winnen.


Tracklist:
01. Bomb Through The Breeze
02. Ghost
03. Looking Glass
04. Mama Said
05. On The Road
06. Crushin’
07. Strawberry Moon
08. Too Close To You
09. Meet You Again
10. Shadow Boxes And Porcelain Faces

Website: Hannah Wicklund