Foto Recensie: Hank Williams jr. - Rich White Honky Blues
Hank Williams jr- Rich White Honky Blues
Format: Cd, Vinyl, digital
Label: Easy Eye Sound
Release: 17 juni 2022

Tekst: Jos Verhagen

Hank Williams jr heeft al een glansrijke carrière achter de rug. Begonnen in 1964 met het spelen van nummers van zijn vader heeft hij er al zo’n 57 jaar opzitten. Bewonderenswaardig is het dat na al die jaren dat hij country en countryrock heeft gespeeld, hij met een blues album op de proppen komt. En niet zo maar een blues album, nee een met blues in een van zijn puurste vormen, de Hill country blues.

Je hoort het aan de man, hij ademt muziek, of het nu zoetige country of vette county rock is, in Rich White honky straalt hij een en al blues uit. Het vormgeven van het geheel kun je aan producer Dan Auerbach wel overlaten. Hij strikte Electric slide gitarist Kenny Brown, bassist Eric Deaton, drummer Kinney Kimbrough, om klassiekers van Robert Johnson, RL Burnside en Lightning Hopkins mee op te nemen. Het album werd in drie dagen opgenomen, lekker losjes en vol spel plezier zo te horen. Naast Hank Williams schittert Kenny Brown op deze heerlijke blues plaat.

Het was voor Hank Williams een verrassing dat de plaat zo aansloeg zowel in de blues als in de country charts “This is beyond my wildest dreams, what a great feeling.” verklaarde Hank Williams jr na het horen van het nieuws dat Rich White Honky Blues op no.1 in de charts stond. Volledig verdient want het bezit het hypnotiserende wat de Hill country blues zo bijzonder maakt.

Hank Williams, Jr. - "Georgia Women" [Official Music Video]

 
TrackList:
1. 44 Special Blues
2. Georgia Women
3. My Starter Won’t Start
4. Take Out Some Insurance
5. Rich White Honky Blues
6. Short Haired Woman
7. Fireman Ring the Bell
8. Rock Me Baby
9. I Like It When It’s Stormy
10. Call Me Thunderhead
11. TV Mama
12. Jesus, Won’t You Come By Here


Ook op Blues Magazine ...