Hank Shizzoe – Steady As We Go
Format: CD / Label: Blue Rose Records
Releasedatum: 8 februari 2019

Tekst: Peter Marinus

De Zwitserse zanger-gitarist Hank Shizzoe debuteerde in 1994 en wist positieve reacties los te maken bij de wereldwijde muziekpers. Hij is daarna zeker niet stil blijven zitten want inmiddels heeft zijn vijftiende album uitgebracht. Toch is zijn bekendheid in de loop der jaren wat weggeëbd bij het grote publiek dus is het hoog tijd om daar eens wat aan te doen.
Hank maakt namelijk nog steeds heerlijke ontspannen muziek waarin hij met het grootste gemak blues, country en Caribische invloeden verwerkt. Vergelijkbaar met een Ry Cooder of Taj Mahal en met dezelfde loomheid als J.J. Cale.

Zo zal het openingsnummer van dit album, Careless Love, de liefhebbers van Ry Cooder zeer zeker aanspreken. Hank excelleert op een warm huilende pedal steel terwijl zijn doorleefde stem geluid iets Willie Nelson-achtigs heeft.
Daarna volgt de stuwende bluesshuffle I Been Treated Wrong, een ontspannen nummer met rauw priemend gitaarwerk, een lekker pompende piano van Hendrix Ackle en de pompende contrabas van Michel Poffet. On Top Of Old Smokey is een cover van een Pete Seeger nummer, dus automatisch folky. Het ietwat gebarsten stemgeluid van Hank past hier perfect.
Ook Make Me A Pallet On Your Floor is een cover en wel van Mississippi John Hurt. Hank heeft dit nummer in een luchtig boppend jasje gestoken met zijn brandende bluesgitaar in de hoofdrol. Days Of Heaven is vervolgens een zacht schuifelend nummer met de warm zwevende trombone van Michael Flury. Een nummer met een J.J. Cale-achtige loomheid. De trombone heeft een iets grotere rol in Steady As We Go waarin het J.J. Cale sfeertje ook weer aanwezig is. Ronduit schitterend is de zeer atmosferische, bijna new age achtige, ballad Cool Water met Jürg Fuyuzui Zurmühle op de Shakuhachi, hetgeen een Japanse bamboefluit is. Zeer opmerkelijk is het om Hank “Sometimes It’s Hard To Be A Woman” te horen zingen in de zeer loom schuifelende cover van het Tammy Wynette nummer Stand By Your Man. Havre De Grace is een prachtig zwevende Americana ballad met een sereen huilende steelgitaar. Verrassend is de tintelend swingende Caribische deiner They’re No Good. Een Taj Mahal-achtig nummer waarin de trombone zich hoorbaar thuis voelt.
Na het opgewekt wiegende Americana nummer California is dit album jammer genoeg alweer afgelopen.

Het wordt tijd dat we Hank Shizzoe weer eens alle aandacht geven, die hij zeer zeker verdient.  Liefhebbers van Ry Cooder, Taj Mahal en J.J. Cale zullen zeer blij zijn met dit album!


Tracklist:
01. Careless Love
02. I Been Treated Wrong
03. On Top Of Old Smokey
04. Make Me A Pallet On Your Floor
05. Days Of Heaven
06. Steady As We Go
07. Cool Water
08. Stand By Your Man
09. Havre De Grace
10. They’re No Good
11. California

Website: Hank Shizzoe


Ook op Blues Magazine ...