GUY VERLINDE -  Better Days Ahead

Guy Verlinde – Better Days Ahead
Format CD. Label: Dixiefrog. Releasedatum: 2 JUNI 2015

Tekst: Frank Schatorjé

De blues zit hem in de poriën. Volwassen, door de vele enthousiaste live-optredens, klinkt hij doorleefd en puur op zijn inmiddels achtste release Better Days Ahead. Lightnin’ Guy was eerst zijn muzikantennaam, maar nu gewoon zijn eigennaam, Guy Verlinde. De naam is puur en zijn muziek is puur. Een meesterlijk album dat na iedere luisterbeurt gaat groeien. Groeien door de intensiteit en variëteit van de songs. Het begint rockend, op het snijvlak van blues en rock met Better Days Ahead.

Het swampgevoel zit helemaal in Heaven Inside My Head. Swingen in Wild Nights en Learning How To Love You, met deze tracks zet hij ieder podium op de kop, vast en zeker! In de vierde track neemt hij gas terug met Sacret Ground, een epos als eerbetoon voor de arbeider, een nummer waarin hij zijn kwaliteiten als songwriter laat horen. Voor mij is het prijsnummer Call On Me, hier komt alles samen, zijn talent om een mooie compositie te schrijven, sfeer te scheppen en te soleren met scherpe klanken van zijn slide.

Mooie tekst ook in The One waarin hij beschrijft hoe je altijd bij jezelf moet blijven en vertrouwen in jezelf moet houden. Ook in Release Yourself From Fear beschrijft hij hoe je de balans over je eigen leven houdt, levenslessen in een prachtige verpakking van een fraai bespeelde resonator gitaar. Het slotakkoord is aan een mooie ballade Don’t Tell Me That You Love Me over een beëindigde liefde, waarin hij nogmaals onderstreept hoe hij woorden gebruikt om zijn boodschap over te brengen.

Op dit album wordt hij begeleid door een uitstekend stel muzikanten die knap in dienst spelen van Guy Verlinden en hem nergens in de weg zitten. Een gepassioneerd bluesmuzikant, een getalenteerde songwriter en een professionele kunstenaar, dat is wat ik Guy Verlinde toeschrijf. Een muzikant die zijn toekomst lekker eigenzinnig in moet gaan richten. Treffend schrijft hij zelf in de liner notes ‘The Blues Will Never Die as Long as we Feel Alive’ – Guy Verlinde.

1. Better Days Ahead – 3: 41
2. Heaven Inside My Head – 2:49
3. Wild Nights – 3:46
4. Sacred Ground – 5:23
5. Into The Light – 3:34
6. Learnin’ How To Love You – 3:25
7. Call On Me – 3:36
8. The One – 3:59
9. Feel Alive – 3:55
10. Release Yourself From Fear – 2:57
11. Don’t Tell Me That You Love Me – 5:03

Website: www.guyverlinde.com


Ook op Blues Magazine ...